Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 2 nap .
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com



Galéria

Szaklap

Szakmai publikációk
OTÁP 2014 eredményei
2016. Július 01. Péntek, 14:13

altAz OTÁP2014 a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara közreműködésével megvalósuló Országos Táplálkozás és Tápláltsági Állapot felmérés. Az OTÁP 2014 vizsgálat eredményeit 2016. június 2-án megismerhette a szakmai közvélemény. A vizsgálat célja a felnőttek táplálkozási szokásainak, tápanyagbevitelének, fizikai aktivitásának felmérése, illetve 2009-et követően újból korszerű mérőeszközökkel meghatározni a túlsúly és elhízás valamint a hasi elhízás gyakoriságát. A 1985-ben lefolytatott első táplálkozási vizsgálat még 16600 főre terjedt ki, ezért a 2014-ben lefolytatott vizsgálat megvalósulási aránya a 857 résztvevővel rendkívül alacsony, mindössze 27 százalék lett. Az OTÁP2014 főbb elemeiben az öt évvel korábbi, 2009-es vizsgálat módszertanát követte, ezzel biztosítva az eredmények időbeli összehasonlíthatóságát.

Bővebben...
 
„Sütőipari termékek napja” a Földművelésügyi Minisztériumban
2016. Június 20. Hétfő, 10:16

altA Földművelésügyi Minisztérium Darányi Ignác termében 2016. június 16-án a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő-és cukrász Szakbizottság kezdeményezésére  a Magyar Élelmiszerkönyv szakmai nap keretében „Sütőipari termékek napja” című rendezvény megtartására kerül sor.

Bővebben...
 
Növekszik az egészséges élelmiszerek iránti igény Magyarországon
2016. Március 29. Kedd, 10:55

altA GfK Hungária Piackutató Intézet „Étkezési szokások felmérése” 1989 óta kíséri figyelemmel a háztartások étkezési szokásainak alakulását és változását Magyarországon. A legutóbbi adatok egyik fő tanulsága az, hogy az árérzékenység, azaz a szűkös anyagi lehetőségek a tudatos táplálkozásra való törekvés ellen hatnak ugyan, az egészségesnek tartott élelmiszerek iránti igény mégis folyamatosan növekszik. A többség étkezési szokásait „normálisnak” nevezi, újra előtérbe került az otthoni főzés és a többség egyre több alkalommal eszik egy nap.

Bővebben...
 
Megoldódni látszik az ország legöregebb pékkemencéjének rejtélye
2015. Január 03. Szombat, 12:09

altA ház ismert története szerint Ráth Károly a főváros első főpolgármestere megbízásából a korábbi középkori alapokon álló barokk épületet kora neves építésze Hild József, 1842-ben alakította át a most látható, klasszicista stílusú lakóházzá, és  a kemencét valószínűleg tudtával nem bontották el az 1841-es építkezés során. Dr. Holló Szilvia Andrea kezdett el foglalkozni az épület, és tulajdonosainak levéltári anyagával, melynek során kiderült, hogy az építtető mégsem a főpolgármester volt, hanem egy hasonló nevű pék.

Bővebben...
 
Energiaköltség megtakarítási lehetőségek beruházások nélkül
2014. November 19. Szerda, 11:41

altalt2014. október 28-án a Magyar Energetikai Társaság és a Pestmegyei Kereskedelmi és Iparkamara „Vállalkozások Energiatudatosságáért” címmel Gödöllőn közös rendezvényt tartott. Dr. Kovács Norbert, a Dr. Sándor Ügyvédi Iroda energetikai szakjogász munkatársa „Hálózati kérdések, költségcsökkentés a lekötött teljesítmény/ kapacitás lekötés csökkentésével” és „Egyetemes piac, szabadpiac; kereskedőváltás; megtakarítási lehetőségek” címmel előadást tartott a vállalkozások- befektetéseket nélkülözhető- energiaköltség csökkentő lehetőségeiről.

Bővebben...
 
A GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése és az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete konjunktúra-jelentése
2014. November 06. Csütörtök, 10:35

altaltA GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint 2014 őszétől negatív fordulat kezdődik a gazdaságban, fokozatosan fékeződik a növekedés. Az adóváltozásokról és a költségvetésről kiderült információk miatt romlani fognak a gazdasági várakozások, és a második félévben 2,5 százalékos, 2015-ben 2 százalék körüli növekedési dinamika várható. Mindezeket megerősíti az MKIK Gazdaság- és Vállalkozáskutató Intézete legfrissebb konjunktúra-jelentése, mely szerint októberben sokat romlott az üzleti bizalom a magyar versenyszférában, bár a bizonytalanság mértéke változatlan, ami arra utalhat, hogy a hangulatromlás nem általános a vállalkozásoknál.

Bővebben...
 
Werli József: Kenyér világnapja 2014. október 16
2014. Október 18. Szombat, 16:37

alt2014. október 18-én tizenegyedik alkalommal került megrendezésre a Kenyér Világnapja. A központi megemlékezés helyszíne ismét Budapesten a Pesti Barnabás Élelmiszeripari Szakképző Iskola Almádi utcai tanüzeme volt, ahol Werli József a Magyar Pékszövetség szakmai titkára ünnepi megemlékezésében felidézte a szakma nagyjait.

Bővebben...
 
A hazai élelmiszeripar stratégiai terve
2014. Szeptember 12. Péntek, 14:01

altElkészült a Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform „Az élelmiszer ez életért” –  A magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai terve című dokumentum, mely a 2009-ben kiadott stratégia átdolgozott, aktualizált változata. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága is bejelentette, hogy még ebben az évben a kormány elé kerülhetaz élelmiszer-ipari stratégia, amely a minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánja ösztönözni Magyarországon.

Bővebben...
 
Alföldi kenyér, szőlő, bor „ A Kárpát-medence kincsei”- határon innen és túl” konferencia
2014. Szeptember 08. Hétfő, 10:15

alt2014. augusztus 14-én, a Kecskeméti Városházán Alföldi kenyér, szőlő, bor „ A Kárpát-medence kincsei”- határon innen és túl- címen konferencia és bemutató volt. A tizenegyedik alkalommal megtartott rendezvény a NAIK Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet Kecskeméti Kutató Állomása, a Gabonakutató Nonprofit Kft, a Magyar Növénynemesítők Egyesülete, valamint Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Mathiász János Borrend, és az MTA Szegedi Területi Bizottság Kertészeti Munkabizottsága szervezésében valósult meg.

Bővebben...
 
Werli József: Wessling technológiai továbbképzés (Gabonaipar)
2014. Szeptember 03. Szerda, 12:31

alt

2014. szeptember 3-án a WESSLING Hungary Kft. és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület továbbképzést szervezett a WESSLING Hungary Kft mérnökei részére a gabonaszektor technológiai ismereteinek felfrissítése céljából.

Bővebben...
 
A légkör megnövekedett szén-dioxid-koncentrációja tápanyagcsökkentő hatással jár
2014. Június 18. Szerda, 10:09

altA légkör megnövekedett szén-dioxid-tartalma befolyásolhatja a termés tápanyag-összetételét. Kimutathatón csökkent a gabonában található növényi fehérje aránya, a kevesebb tápanyagot tartalmazó gabonából értelemszerűen csak rosszabb minőségű pékáru készülhet. A szén-dioxid tápanyagcsökkentő hatása újabb csapást jelent a világ élelemtermelésére. Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) legutóbbi jelentése szerint a mezőgazdasági termelés megszenvedi az emelkedő átlaghőmérséklet is: a kukorica, a búza és a rizs termelése csökkenni fog az évszázad folyamán.

Bővebben...
 
A 355. Tudományos Kollokvium előadásai többek között az alternatív kalászosok, a tritikálé és a hazai szójatermesztés témakörét járták körül
2014. Június 10. Kedd, 12:10

altaltalt2014. május 30-án a NAIK Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet, az MTA Élelmiszer-tudományi Tudományos Bizottsága  és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület közösen rendezte meg a 355. Tudományos Kollokviumot. Az előadások többek között az alternatív kalászosok, a tritikálé és a hazai szójatermesztés témakörét járták körül.

Bővebben...
 
A szója sütőipari termékekhez történő felhasználása
2014. Május 29. Csütörtök, 06:53

altA Vidékfejlesztési Minisztérium, „MÁSODIK ORSZÁGOS SZÓJA FÓRUM:  A GM mentes szójafeldolgozása, és a hasznosítás lehetőségei” címmel 2014. május 28.-án konferenciát szervezett a Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében.

 

Bővebben...
 
A sok só átok! – a túlzott sóbevitel népegészségügyi hatása
2014. Április 30. Szerda, 16:36

altSzendi Gábor Áldás vagy átok a só című publikációjára reagálva, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet közleményt küldött szerkesztőségünknek, felkérve annak közlésére. A felkérésnek természetesen eleget teszünk.

Bővebben...
 
Teljes kiőrlésű lisztek felhasználása a múlt század elején
2014. Április 04. Péntek, 13:46

 altA www.huszadikszazad.hu internetes oldal, a XX. századi, sajtóban megjelent írásokat mutatja be Dr. Windisch Rikárd 1915. februári publikációja hírt ad a berlini physiologiai társaság decemberi ülésén Zuntz professzornak „A teljes kenyér kihasználása” cimen tartott előadásáról, amely táplálkozási problémákat jár körül. Az előadás a korpa élettani hatása mellett a –háborús időszakra tekintettel- fontos és különleges táplálkozási kérdésként kezeli a gabonakészletek „szaporítását”, azaz a liszt korparészekkel történő mennyiségi növelését.

Bővebben...
 
A Gazdasági Versenyhivatal kampányba kezdett a versenyjogi ismeretek elterjesztése érdekében
2013. December 17. Kedd, 13:31

altA versenypártiság és a versenytudatosság általában hiányzik a gazdasági életből, ennek megváltoztatására a Gazdasági Versenyhivatal kampányba kezdett a tudatos és következetes versenyjogi megfelelés elterjesztéséért.  A kezdeményezés célja, hogy a versenyjogi megfeleléshez szükséges ismeretek átadásával támogassa a magyarországi gazdasági társaságok versenytudatos szemléletének kialakítását és elmélyítését, hiszen a tiszta verseny tiszta nyereség a cégnek és a gazdaságnak, egyúttal a fogyasztónak is.

Bővebben...
 
Allergének jelölése csomagolatlan élelmiszerek esetében
2013. November 07. Csütörtök, 10:16

altA Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya 2013. november 5-én rendezte meg az "Allergének jelölése a vendéglátásban, közétkeztetésben és kereskedelemben értékesített, nem csomagolt élelmiszerek esetében" című konferenciáját a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergénekkel kapcsolatos tájékoztatásának jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli lehetőségekről.

Bővebben...
 
Pékakadémia előadásaiból: Készárukezelés, elméleti és gyakorlati kérdései
2013. Október 30. Szerda, 10:34

alt

Werli József a Magyar Pékszövetség szakmai titkára Pékakadémián 2013. október 29-én a Pékakadémián előadást tartott „Készárukezelés, elméleti és gyakorlati kérdései” címmel.

Bővebben...
 
Transzzsír konferencia előadásai
2013. Október 21. Hétfő, 11:07

alt

A Magyar Édességgyártók Szövetsége és a Cercotec Képzési és Továbbképzési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft 2013. október 15-én a Vidékfejlesztési Minisztériumban konferenciát rendezett a transzzsírsavakról.

Bővebben...
 
Candida diétát folytatók étrendjébe illeszkedő péktermékek
2013. Október 15. Kedd, 10:57

altA Piszkei Öko Kft. az ország első biomalma és biopékségeként 1996-ban kezdte el a teljes kiőrlésű bio gabonából készült kenyerek és sütemények gyártását és már hosszú ideje népszerűsíti az egészséges életmódot, valamint ezen belül az egészséges táplálkozást. Az országban fellelhető legjobb minőségű, - a Biokontroll Hungária Kht. által szigorúan ellenőrzött- vegyszermentes gabonákat és magvakat használják, amelyet saját malmukban közvetlenül sütés előtt őrölnek meg, maradéktalanul megőrizve a benne lévő vitaminokat, ásványi sókat, nyomelemeket. Termékeiket tej és tojás felhasználása nélkül készítik, így azokat tej-, tojás allergiások és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 6
Webdesign: IRQ