Egyéb kategória

Milyen szakemberek dolgoznak egy IT csapatban?

Az IT világa rendkívül sokszínű és sokrétű. Rengeteg szakember dolgozik egy csapatban azért, hogy egy problémát meg tudjanak oldani, vagy egy szoftvert le tudjanak fejleszteni: ez azonban ténylegesen hatalmas erőfeszítést és szakértelmet igényel.

Fontos a szervezettség, a jó szakember gárda, és a pontos, precíz munkavégzés. Miért érdemes mindenképp azon elgondolkodni, hogy megfelelően összeállított csapattal dolgozzunk?

Mindenre kell, hogy legyen szakember

A fejlesztők nem értenek a marketinghez és a piackutatáshoz, az értékesítők nem értenek a programozáshoz és kódoláshoz. A projektmenedzser feladata, hogy az erőforrásokat megfelelően kezelje és képes legyen lemenedzselni. De van egy szakember, akiről nem beszéltünk: az IT rendszergazda, akinek a munkáját sokszor, sokan alábecsülik.

Mivel foglalkozik a rendszerüzemeltető?

A feladata, hogy az informatikai rendszerstruktúrát úgy alakítsa ki, hogy az semmiképp ne sérülhessen, mehessen tönkre, vagy történhessen bármilyen leállás. Ez komoly feladat, egyaránt hardveres (hálózatépítői tevékenység) és szoftveres rálátást is igényel, nem lenne képes egy egyszerű programozó elvégezni ezen munkákat. Ráadásul ő az, aki a monitoring munkákat végzi.

Mi a projektmenedzser feladata?

A projektmenedzser az a szakember, aki a projekt teljes levezényléséért felelős. Ő az, aki mindent összefog, és a pénzügyi helyzettel is tisztában van. Mindenkinek azokat a feladatokat osztja ki, ami a saját tudásához mérten a leginkább megfelelő lenne számára.

Mit csinál a sales csapat?

Ők azok, akik az ügyféllel való közvetlen kapcsolattartásért felelnek. Az értékesítők próbálják meg eladni a terméket, és meggyőzni a klienseket arról, hogy azok mennyire jó befektetésnek számítanak.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.