Egyéb kategória

Miért érdemes mindig karbantartani a Fanuc robotokat?

Nagyon sok ipari vállalat és tech cég ruház be manapság Fanuc gépekre és robotokra. Ennek az az oka, hogy rendkívül hatékony lehet velük a termelés: nagyon sokoldalúan használható fel, és rendkívül könnyen lehet vele különféle mozgáspályákat megvalósítani.

Mire használható fel?

Szinte mindenre. Hegesztési feladatokra ugyanúgy felprogramozható, de akár anyagmozgatásban is képes lehet az emberi, kézi munkát kiváltani. Sok gyártan raklap pakolásra használják fel, és nem is véletlenül: 6 tengelye nagy fokú rugalmasságot nyújt rengeteg alkalmazási területen.

Mennyibe kerül egy ilyen gép, berendezés?

Rendkívül sokféle Fanuc robot kapható az ipari életben, ennek köszönhetően az áruk is nagyon változó. Vannak olyanok, amelyeknek az ára mindössze pár millió forint, de akár pár száz millió forintig is felmehet egy igazán nagy teherbírású gép ára.

Milyen tudás szükséges ahhoz, hogy fel tudjuk programozni?

Ehhez PLC ismeret kell, valamint a robotika általános ismerete. Sokszor a C nyelvben való jártasság is hatalmas előnyt jelenthet. Ennek köszönhetően gépészmérnökök és mechatronikai mérnökök foglalkoznak ezen robotok üzemeltetésével.

Ha Fanuc gépeket kellene javítani, mi lehet a megoldás?

Ez már egy komolyabb munka, ehhez speciális, szakképzett munkaerőre lehet szükségünk. Ennek köszönhetően érdemes lehet külsős üzleti partnert keresni erre a feladatra, hiszen a robot folyamatos működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a termelékenység is az legyen, a leálló termelés hatalmas kiesést jelenthet minden egyes cégvezető számára.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.