Egyéb kategória

Milyen eszközöket kell vásárolnia egy jó hentesnek?

Hentesként nem elég, ha a megfelelő tudás birtokában vagyunk. Az is nagyon fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy milyen eszközökre, felszerelésekre, szerszámokra lesz szükségünk ahhoz, hogy szinte bármilyen hentes szakmába vágó felkérést vagy munkát el tudjuk vállalni. Húsok aprítása? Egy komplett disznó levágása? Valamilyen állat megnyúzása? Ezek mindegyike hatalmas tudást, gyakorlatot és szakértelmet igényel..

Csontfűrész

Sokszor szükség lehet arra, hogy a csontokat valaki el tudja vágni, fel tudja aprítani. Erre a feladatra sokszor nem is igazán érdemes késeket használni, sokkal inkább érdemes lehet egy kifejezetten erre a feladatra megalkotott fűrészt. Ez sokkal erősebb, nagyobb erőt képes kifejteni, és könnyebb is használni erre a feladatra.

Kolbásztöltő

Amikor a húspép elkészült, ledaráltuk, akkor szükség lehet azt valamilyen eszközzel a bélbe tölteni. Erre lehet megfelelő eszköz egy kolbásztöltő, ami arra használható, hogy az elkészült masszát szépen, egyenletesen, hézagmentesen beletöltsük a bélbe.

Késélezők

Hivatásos hentesként nagyon gyakran kell majd a késeinket megélezni, hiszen azok könnyedén válhatnak életlenné a vágási munka közben. Ennek köszönhetően érdemes olyan élezőt használni, ami hatékonyan képes fenni. Ez mindig, szinte minden esetben megfelelő lesz arra a célra, hogy a darabolási munkákat profin el tudjuk végezni.

Mennyibe fog kerülni a komplett felszerelés gárdát megvenni?

Nem kell milliós tételre számítani. Pár tízezer, vagy százezer forint alaptőke lesz szükséges, ami egy vállalkozás mércéjéhez képest viszonylag alacsonynak számít.

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.