Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Allergének jelölése csomagolatlan élelmiszerek esetében
2013. November 07. Csütörtök, 10:16

altA Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya 2013. november 5-én rendezte meg az "Allergének jelölése a vendéglátásban, közétkeztetésben és kereskedelemben értékesített, nem csomagolt élelmiszerek esetében" című konferenciáját a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergénekkel kapcsolatos tájékoztatásának jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli lehetőségekről.

A fogyasztók élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásáról szóló 1169/2011/EU rendelet szerint 2014 decemberétől valamennyi élelmiszer-vállalkozás számára kötelező lesz a nem előrecsomagolt élelmiszerek allergénekre vonatkozó információinak megadása a fogyasztó részére. A tagállamok nemzeti intézkedéseket tehetnek arról, hogy az allergiát és intoleranciát okozó anyagokkal kapcsolatos információkat milyen formában kell majd közölni és megjeleníteni. A Vidékfejlesztési Minisztérium valamennyi élelmiszer-vállalkozás számára  könnyen értelmezhető és alkalmazható jogszabályt  kíván előkészíteni.

A regisztrációhoz kötött rendezvényre 2013. október 25-én Nem előrecsomagolt élelmiszerek allergén jelölésével kapcsolatos rendezvény  cím alatt hívtuk fel a figyelmet.

Szegedyné Fricz Ágnes a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya főosztályvezető-helyettese Allergének jelölése a nem előre csomagolt élelmiszerek esetében című előadásában kihangsúlyozta, hogy akötelező adatokat

•  az élelmiszer nevét;

•  az összetevők felsorolását;

• és minden olyan, allergiát vagy intoleranciát okozó, a rendelet II. mellékletben szereplő, vagy a II. mellékletben szereplő anyagokból vagy termékekből származó összetevő vagy technológiai segédanyag, amelyet élelmiszer előállításánál vagy elkészítésénél használnak fel, és a késztermékben, akár megváltozott formában is még jelen van;

 a fogyasztónak a vásárlás, vagy a szolgáltatás igénybevétele előtt ismernie kell.

Az élelmiszerekkel kapcsolatos kötelező tájékoztatásnak ezért a vásárlás helyén rendelkezésre kell állnia, és könnyen hozzáférhetőnek kell lennie. A tagállamok nemzeti intézkedései arra vonatkoznak, hogy a meghatározott adatokat vagy azok elemeit milyen eszközök segítségével kell rendelkezésre bocsátani, valamint milyen formában kell közölni és megjeleníteni.

A szabályozás vonatkozik a vendéglátás, közétkeztetés és kereskedelem vonatkozásában valamennyi nem előrecsomagolt, a fogyasztó kérésére csomagolt illetve közvetlen értékesítésre becsomagolt élelmiszerekre, valamint ha az önkiszolgálás az eladó jelenlétében történik.

A fogyasztó kérésére a tájékoztatás lehet:

·         szóbeli közlés

·         a fogyasztó kérésére bemutatott papíralapú információ

·         vendéglátásban táblán vagy étlapon szereplő információ

·         jelölés címkén

Csatóné Hidi Edit a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztálya tanácsosa „Allergénekkel kapcsolatos fogyasztói felmérés” című előadásában bemutatta a fogyasztók allergénekkel kapcsolatos ismereteit, a tájékozódással kapcsolatos igényeket, valamint a közvélekedést az allergiával kapcsolatos problémák növekedő tendenciájáról

Kubányi Jolán a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének Elnöke  „Táplálék allergiák és intolarenciák hazai vonatkozásai” című előadásában tájékoztatást adott a táplálékallergia, táplálékintolarencia és a táplálékaverzió hasonló és megkülönböztető ismérveiről és a tünetek bemutatásán túl a keresztallergia fokozódó káros hatásairól. 

Kácsor András a PAROLA Kft munkatársa „Az egyes allergiát vagy intoleranciát okozó anyagok jelölése a sütőipari és cukrászipari termékek esetében"  című előadásában a cég Tápértékszámító programjának felhasználását javasolja a mobil kommunikációs lehetőségek kombinálása mellett a fogyasztói tájékoztatás eszközeként is használni.

További felkért hozzászólók, mint

·         Cselényi Tibor a McDonald’s Kft., szenior minőségbiztosítási vezetője

·         Niklai Ákos a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége, alelnöke

·         Dr. Bajkai Andrea az Országos Kereskedelmi Szövetség, élelmiszerbiztonsági munkabizottság vezetője saját szakterületükön a tájékoztatási lehetőségek és problémák bemutatásával színesítették a rendezvényt.

A rendezvény zárásakor Szegedyné Fricz Ágnes ismételten kihangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért és Agrárigazgatásért felelős Államtitkársága a nemzeti jogalkotás folyamatába az élelmiszergyártók mellett a vendéglátás, közétkeztetés és a kereskedelem szereplőit is be kívánja vonni.

A Vidékfejlesztési Minisztérium felmérést végez a vendéglátásban és közétkeztetésben, valamint a kereskedelemben értékesített, nem előrecsomagolt élelmiszerek allergénekkel kapcsolatos tájékoztatásának jelenlegi helyzetéről és a jövőbeli lehetőségeiről, valamint a fogyasztók esetében arról, hogy jelenleg hogyan jutnak allergénekkel kapcsolatos információkhoz a nem előrecsomagolt élelmiszerek vásárlása során. A tárca mind a vállalkozások, mind a fogyasztók részéről a jövő év közepéig a mellékelt kitöltött kérdőíveket az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre várja.

Mellékeljük:

                      Szegedyné Fricz Ágnes, Csatóné Hidi Edit, Kubányi Jolán és Kácsor András előadásainak prezentációját,

                     a 1169/2011/EU rendelet II. számú mellékletét,

    valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium felmérő kérdőívét.

 

 
Webdesign: IRQ