Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

A hazai élelmiszeripar stratégiai terve
2014. Szeptember 12. Péntek, 14:01

altElkészült a Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform „Az élelmiszer ez életért” –  A magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai terve című dokumentum, mely a 2009-ben kiadott stratégia átdolgozott, aktualizált változata. A Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága is bejelentette, hogy még ebben az évben a kormány elé kerülhetaz élelmiszer-ipari stratégia, amely a minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánja ösztönözni Magyarországon.

„Az élelmiszer az életért” Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform, a Food for Life”-hoz kapcsolódóan jött létre az ÉFOSZ szervezésében, azzal a céllal hogy tagjai erőfeszítéseit összehangolva erősítse az innovációt az élelmiszeriparban és az élelmiszerlánc kapcsolódó területein, és ezáltal hozzájáruljon a magyar élelmiszergazdaság sikeres fejlődéséhez és versenyképességének javításához.

 A Magyar Nemzeti Élelmiszer-technológiai Platform először 2006-ban tette közzé egyeztetett K+F és Innovációs Stratégiai Tervét. Számos rendezvény segítette a Platform munkájának megismertetését, a regionális K+F szervezetekkel való kapcsolatfelvételt, a határterületekkel való együttműködés lehetőségeinek feltárását. Elkészült a vállalati-kutatói kapcsolatépítő funkció és adatbázis, a KKV-k bevonásával végzendő, csoportos kutatások megszervezésének és a költségek közös fedezésének módszertana, továbbá egy tanulmány a KKV-kat segítő projekt menedzsment támogató szolgáltatások kialakítására. 2014. június 18-án Nemzetközi élelmiszeripari műhelytanácskozás cím alatt számoltunk be látogatóiknak arról, hogy 2014. június 3-án a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara adott otthont a CAPINFOOD projekt magyarországi szakmai műhelytanácskozásának.. A projekt keretében olyan közös módszerek kerültek kidolgozásra, melyek elősegíthetik az intézményektől a kis és közepes vállalkozások felé irányuló tudástranszfer tökéletesítését (élelmiszerlánc menedzsment, tudás transzfer, infokommunikációs eszközök). A fórum a sikeres gyakorlati módszerek megosztásával a Nemzeti Élelmiszer‐technológiai Platformok között segíti az innovációt.

Sebők András a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft cégvezetője, az MNÉTP tudományos koordinátora ezen a fórumon ismertette„Az élelmiszer ez életért” –  A magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai terve című dokumentum 2014. évi felülvizsgált változatát, amely a magyar élelmiszeripar 2014 – 2029 évek közötti innovációs stratégiai terve.  A Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft Magyarország szerte a világon 1500 tagvállalatot magába foglaló Campden BRI UK budapesti leányvállalata, az élelmiszeripar és az ahhoz kapcsolódó vállalkozások egyik jelentős, független európai szolgáltatója.

Az MTI beszámolója szerint a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkársága is bejelentette, hogy készül az élelmiszer-ipari stratégia, amely a minőségi élelmiszerek előállítását és forgalmazását kívánja ösztönözni Magyarországon. Zsigó Róbert államtitkár szerint várhatóan még ebben az évben a kormány elé kerülhet az élelmiszeripar fejlesztési stratégiája. Ezen koncepció nyomán az élelmiszeripar több százmilliárd forintos fejlesztési forráshoz juthat. Ezeknek a forrásoknak a nagyságát azonban még nem konkretizálta, mondván nincs elfogadva a stratégia.

Mellékeljük a  magyar élelmiszeripar egyeztetett innovációs stratégiai tervét (2014 – 2029) és  Magyarország közép és hosszú távú Élelmiszeripari Fejlesztési Stratégiáját (2014-2020)

 

 

 
Webdesign: IRQ