Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 2 hónap, 2 hét .
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com
  • csabap: Válasz guest 9250-nek: a nagyobb kiőrlésű fajtáknál alkalmazott eljárás a lisztes szórás. Ezen kenyerek héja összefüggőbb, nem cserepes. A fehér kenyérnél függ a technológiai művelettől(kézi, gépies)
  • marcsi: Élelmiszertechnológus végzettséggel és pék-cukrász végzettséggel állást keresek Budapsten. + 36 30 676 285 vagy e- mail: tatarmaria2@gmail.com
  • liszteszsák952: használt lisztes zsákokra lenneszükségem telefon:202324684
  • guest_2022: Budaörsi munkahelyre keresünk molnár vagy pék szakmunkást lisztkeveréshez. További infók: info@kenyersutes.hu



Galéria

Szaklap

Hírek, események
Munkaügyi ellenőrzés 2016
2015. December 18. Péntek, 11:21

altKözzétette a Nemzetgazdasági Minisztérium a 2016 évi munkaügyi ellenőrzési irányelveket és az országos hatósági ellenőrzési tervet.  A szaktárca célkitűzése, hogy a munkaügyi ellenőrzések legalább 10 százaléka érje el a személy- és vagyonvédelem területén dolgoztató munkáltatókat. A munkaügyi ellenőrzéseknek további, legalább 10 százaléka a feldolgozóipari munkáltatókat célozza majd. Kiemelt figyelemmel kísérik a veszélyes munkaköröket felvonultató ágazatokat, mint az építőipart, mezőgazdaságot, bányászatot és egészségügyet. Azon munkáltatók, akiket korábban feketefoglalkoztatáson kaptak, 80 százalékos eséllyel számíthatnak utóvizsgálatra.

Bővebben...
 
Elérhető a felügyeleti díj bevallás helyesbítő felülete
2015. December 15. Kedd, 08:43

altA közteher a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tevékenységét hivatott finanszírozni.  Már elérhető a felügyeleti díj bevallás helyesbítő felülete a NÉBIH weboldalán. Helyesbítő bevallást a napi fogyasztási cikket értékesítő üzleteknek kell tenniük legkésőbb 2015. december 30-ig. A beküldés megkönnyítése érdekében – a naptári évtől eltérő üzleti évet alkalmazók kivételével – lehetőség van a bevallási rendszer által, az eredetileg feltüntetett árbevételi adatok ezrelékes díjszabás alapján újrakalkulált díj elfogadására is. A megállapított felügyeleti díjat 2016. január 31-ig egy összegben, késedelmi pótlék alkalmazása nélkül kell majd befizetni.

Bővebben...
 
A NÉBIH tovább fejleszti a Szupermenta programot
2015. December 12. Szombat, 11:32

altA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tovább erősíti termékteszt programját: megújul a honlap és bevezeti a Szupermenta emblémát, melyet a jövőben a dobogós termékek használhatnak.

Bővebben...
 
Szervezeti és személyi változások az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetben
2015. December 06. Vasárnap, 11:55

altAz Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet közleménye szerint az év végével részben megújul a szervezet felső vezetése.3 új főigazgatót, illetve főigazgató-helyettest neveztek ki, így indirekt módon beigazolódott Dr. Martos Éva, a közétkeztetési rendelet egyik legfontosabb felelősének leváltása.

Bővebben...
 
Dékán Jenő temetése
2015. December 04. Péntek, 09:34

altDékán Jenő az ÉDOSZ Szövetség elnöke, a MÉDOSZ Sütőipari Tagozat titkára 2015. november 15-én 61éves korában eltávozott. Temetése2015. december 15.-én 14,15 órakor lesz a Rákospalotai Temetőben

Bővebben...
 
Egy élelmiszer-technológus mérnök válasza a kézműveskenyér-forradalomra
2015. December 03. Csütörtök, 15:13

altaltAz Imagine Budapest 2008 óta szervez kis létszámú tematikus városnéző sétákat. A legújabb tematikus sétája közben bebarangolják a várost: a régi malomépülettől, az évszázados pékkemencén át a high-tech sütödéig lehet ismerkedni a pékségek és sütödék életével, történetével. A két és félórás sétáról „Dunába lógatták a péket, aki trükközött a kenyér súlyával” címmel írt riportot Gál Éva Laura a vg.hu újságírója. Az index.hu munkatársa Dobó Géza most helyt adott egy másfajta véleménynek.

Bővebben...
 
A NÉBIH kiemelten ellenőrzi a karácsonyi szezonális élelmiszereket
2015. December 03. Csütörtök, 13:22

altA Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a megyei élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek közreműködésével a korábbi évekhez hasonlóan az idén is tervez szezonális ellenőrzéssorozatot az ünnepeket megelőzően, mely a karácsonyi, szilveszteri ünnepekhez kötődő termékeket érinti majd.

Bővebben...
 
Nyilvános kerekasztal-megbeszélés az élelmiszeripar előtt álló kihívásokról és az ágazat jövőjéről
2015. November 26. Csütörtök, 14:03

alt2015. november 25-én az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége nyilvános kerekasztal-megbeszélést rendezett Budapesten, a Benczúr Hotelben. A rendezvény célja volt, hogy az illetékes döntéshozók és az érdekelt vállalkozások közös gondolkodását elősegítse annak érdekében, hogy a hazai élelmiszer-feldolgozó ágazat előtt álló lehetőségeket és kihívásokat be lehessen azonosítani, kiemelten figyelembe véve a jelenlegi súlyos versenyképességi problémákat.  A rendezvény arra is fel kívánta hívni a figyelmet, hogy az adott gazdálkodási körülmények között az élelmiszeriparral szemben támasztott sokféle kormányzati és társadalmi elvárás egyidejű teljesítése sokszor szinte lehetetlen feladat elé állítja a vállalkozásokat. Emellett az ÉFOSZ bemutatta a 2014-ben elindított népegészségügyi célú kezdeményezés, az „Élelmiszeripar a fogyasztókért” első éves eredményeit is.

Bővebben...
 
Elhunyt Dékán Jenő az ÉDOSZ Szövetség elnöke
2015. November 22. Vasárnap, 12:19

altMély fájdalommal tudatjuk, hogy Dékán Jenő az ÉDOSZ Szövetség elnöke, a MÉDOSZ Sütőipari Tagozat titkára 2015. november 15-én 61éves korában eltávozott.

Bővebben...
 
Mézhamisítás gyanúja a hazai üzletek polcain
2015. November 21. Szombat, 10:58

altVizsgálatot indított a Földművelésügyi Minisztérium az európai mézekbe kevert kínai hamisítványok miatt. A hamis méz csak íz alapján ismerhető fel, ezért keverhették a csalók európai mézzel a hamisat. Ez az európai piacon nagy gondot okoz: az üvegekben, 70 százalékban európai méz van, amihez 30 százalékban hozzákeverik a kínai mézet. Egy brémai laboratóriumban már megtalálták azt az összetevőt, ami garantáltan jelzi, hogy a méz kínai eredetű. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a mézhamisítás felderítése kapcsán már tavaly is több alkalommal egyeztetett az Országos Magyar Méhészeti Egyesülettel. Többek között – a két szervezet közti együttműködési megállapodásnak megfelelően – ezt a komplex vizsgálati folyamatot is a szakmaközi szervezet javaslatára vezette be/rendszeresítette a hatóság. A hatóság kialakult helyzet tisztázásáig javasolja, hogy a vásárlók a helyi magyar termelőktől származó mézeket részesítsék előnyben.

Bővebben...
 
Pékségek és malmok: városnéző séta a fővárosban
2015. November 18. Szerda, 08:57

altAz Imagine Budapest 2008 óta szervez kis létszámú, elsősorban a magyar érdeklődőknek szóló tematikus városnéző sétákat. Az Imagine Budapest legújabb tematikus sétája közben bebarangolják a várost: a régi malomépülettől, az évszázados pékkemencén át a high-tech sütödéig lehet ismerkedni a pékségek és sütödék életével, történetével. A séták egyrészről várostörténeti, olykor könnyed művészettörténeti ismeretanyagot tartalmaznak, ám ezeknél sokkal fontosabb elemük a mindenkori ember. A két és félórás sétáról „Dunába lógatták a péket, aki trükközött a kenyér súlyával” címmel írt riportot Gál Éva Laura a vg.hu újságírója.

Bővebben...
 
Élelmiszerek ÁFA-kulcsai
2015. November 16. Hétfő, 13:01

altAz Európai Unión belül Magyarországon van élelmiszerek legmagasabb ÁFA-kulcsa (27 százalék), de még a kedvezményes ÁFA-kulcs is Magyarországon a legmagasabb (18 százalék). A gazdaság kifehéredésében érdekelt szakmai szervezetek évek óta szorgalmazzák az élelmiszerek fogyasztási adójának érzékelhető mérséklését.Elkerülhetetlennek látják a magyar piacon az alapvető élelmiszerek áfa-kulcsának csökkentése legalább 5-10 százalékra, mert a jelenlegi adómértékek a legális agrárgazdasági szereplők számára jelentős versenyhátrányt és értékesítési nehézségeket okoznak, így további munkahelyek elvesztésével fenyegetnek. Az ÁFA kulccsal kapcsolatos miniszteriális intézkedések a Nemzetgazdasági Minisztérium hatáskörébe tartoznak.

Bővebben...
 
Dr. Szalai Lajos temetése
2015. November 13. Péntek, 09:33

altDr. Szalai Lajos hamvait a biatorbágyi református temetőben 2015. november 20-án 13 órakor helyezik örök nyugalomba. Az elhunytat a Budapesti Corvinus Egyetem saját halottjának tekinti.

Bővebben...
 
A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem téli tanfolyamai
2015. November 10. Kedd, 10:58

altA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék 2016 telén nem graduális képzések keretében új szakmai tanfolyamokat indít.

Bővebben...
 
Ceres Sütőipari Zrt. legújabb termékcsaládja
2015. November 09. Hétfő, 11:15

altaltA Ceres Sütőipari Zrt legújabb 500g fogyasztói kiszerelésű termékcsaládját a jellegzetes házi parasztkenyerek ihlették.

Bővebben...
 
Szójamentes, laktózmentes, gluténmentes jelöléssel ellátott élelmiszerek vizsgálata
2015. November 04. Szerda, 08:08

altA Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság TÁMOP-6.1.6-14/1-2015-0001 azonosító számú kiemelt projekt keretében „szójamentes”, „laktózmentes”, „gluténmentes” jelöléssel ellátott élelmiszereket vizsgált a a megtévesztő jelölés tükrében. A vizsgálat célja az volt, hogy a „mentes” jelöléssel ellátott élelmiszerek megfelelnek-e a jogszabályi előírásnak, illetve az élelmiszerek címkéjén a gyártó által feltüntetett adatoknak. A vizsgálat az egészségtudatos fogyasztóvá válás elősegítését szolgáló projekt része volt.

Bővebben...
 
A GVH közreadta a 10%-os bírságcsökkentés részletszabályait
2015. November 04. Szerda, 07:44

altA versenytörvény a 2014. július 1-je után indult eljárásokban lehetővé teszi, hogy azon vállalkozások, amelyek meghatározott típusú ügyekben elismerik jogsértésüket és lemondanak bizonyos eljárási jogaikról, 10%-os bírságcsökkentésben részesüljenek. A Gazdasági Versenyhivatal elnökének és a Versenytanács elnökének közös közleménye ezen egyezségi eljárás részletszabályait rögzíti.

Bővebben...
 
Elhunyt Dr. Szalai Lajos
2015. November 03. Kedd, 08:40

altMély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Szalai Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem Élelmiszertudományi Karának nyugalmazott egyetemi docense, a kémia tudomány kandidátusa a  Gabona-és Iparinövény Technológiai Tanszék volt vezetője, a Magyar Élelmiszerkönyv Sütőipari Bizottságának egykori elnöke, a Sütő- és cukrászipari Szakbizottság tagja 2015. október  27-én 87 éves korában csendesen eltávozott.

Bővebben...
 
50 tonna élelmiszeripari hulladékot akartak eladni pékségeknek és cukrászdáknak
2015. Október 30. Péntek, 16:49

altEgy cukrászatok, pékségek ellátására szakosodott, budapesti vállalkozásnál összesen 53 tonna lejárt szavatossági idejű, jelöletlen, szabálytalanul tárolt termék megsemmisítését rendelte el a Pest Megyei Kormányhivatal. A céget arra kötelezték, hogy minden 2015-ben gyártott poralapú termékét hívja vissza, mivel nem biztosított a termékek nyomon követhetősége, így nem zárható ki, hogy összetevőként lejárt szavatosságú alapanyagot használtak fel.

Bővebben...
 
Ülésezett a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő- és Cukrászipari termékek Szakbizottsága
2015. Október 23. Péntek, 10:11

altaltA Vidékfejlesztési Minisztériumban 2015. október 22-én ülésezett a Magyar Élelmiszerkönyv Sütő- és Cukrászipari Szakbizottság. Az ülés napirendjén  a marcipán összetételével kapcsolatos információk ismertetése, a hagyományteremtő cukrásztermékek tervezetének bemutatása, a 2-311 számú irányelv (Magyar Élelmiszerkönyv Hagyományőrző cukrászipari termékek) bemutatása és szavazása, valamint a1169/2011/EU rendelet ( tápérték jelölés) sütő, cukrász, édesipari területet érintő általánosan meghatározott átlagértékek kidolgozása szerepelt. A napirendi pontok indokolták a Sütő- és Cukrászipari termékek Szakbizottság és az Édesipari termékek szakbizottság együttes ülését.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

7. oldal / 57
Webdesign: IRQ