Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 4 nap .
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com
  • csabap: Válasz guest 9250-nek: a nagyobb kiőrlésű fajtáknál alkalmazott eljárás a lisztes szórás. Ezen kenyerek héja összefüggőbb, nem cserepes. A fehér kenyérnél függ a technológiai művelettől(kézi, gépies)
  • marcsi: Élelmiszertechnológus végzettséggel és pék-cukrász végzettséggel állást keresek Budapsten. + 36 30 676 285 vagy e- mail: tatarmaria2@gmail.com
  • liszteszsák952: használt lisztes zsákokra lenneszükségem telefon:202324684



Galéria

Szaklap

Technológiához
Az igazi lapos vajas, vagy pacsni.
2011. Május 17. Kedd, 12:58

alt

A laposvajas azaz a pacsni nem kimondottan leveles tészta. Szerkezetét tekintve mégis vajjal, de nem hajtogatással választjuk el a tészta rétegeket

  Csendesné Dolinay Margit pékmester a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje tagja bemutatja az 1960-70-es években még nagy mennyiségben sütött és a fogyasztók számára méltán népszerű péktermék technológiáját. A pacsni készítése idő és munkaigényes, gyártásához kézi és gépi osztás alkalmazható, de a végső formázás csak kézzel végezhető.

 

 

 

Bővebben...
 
Magyarország tortái 2007-2010.
2010. Szeptember 20. Hétfő, 12:20

altA Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete az államalapítás tiszteletére 2007 óta minden altévben kiválasztja és közkinccsé teszi egy olyan tortakülönlegesség receptjét, amely íz világát, készítési technológiáját tekintve a legszebb kézműves hagyományokat újítja meg. Ennek a hagyománynak évről évre nagyobb sikere lett: 2007-ben a Madártej torta, majd a rákövetkezendő évben a Szatmári szilva torta, míg tavaly a Pándi meggytorta, idén a Szilvagombóc torta nyerte el ezt a címet.

Bővebben...
 
Hagyományos kovászolás
2010. Július 23. Péntek, 08:17

Werli József: A hagyományos kovászolás szerepe a sütőipari gyakorlatban. (SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK 60. évf. 2004/7 sz. 27-28 o.) a 2004. november 20-án a PÉKAKADÉMIÁN elhangzott előadás szerkesztett anyaga.

Bővebben...
 
Kenyérhibák
2010. Július 19. Hétfő, 13:12

Dr. Gasztonyi Kálmán:Hibás kenyereink– a kenyérhibák ismertetése, a megelőzés módszerei. (SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK: 54. évf. 2007. 5.sz. 11. o.)  a készárú károsodását előidéző okokat két csoportra osztja: termékhibák és kenyérbetegségek. A két jelenségcsoport között alapvető különbség van, mert a kenyérbetegségeket mindig mikroorganizmusok, a termékhibákat pedig csökkent értékű nyersanyagok feldolgozása, vagy helytelen technológiai paraméterek (pl.: kis kovász-nagyság, rövid érési, vagy kelési idő, stb.) alkalmazása okozza.

Bővebben...
 
Lisztek víz felvevő és megtartó képessége
2010. Július 19. Hétfő, 12:56

Dr. Gasztonyi Kálmán :Amit a liszt nedvességtartalmáról és vízfelvevő-képességéről tudni illik... (SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK: 51. évf. 2004. 2. sz. 25-28,33-34.o.)  arra irányul, hogy a péktermékek készítése során víz, és esetleg nagy víztartalmú járulékos anyagok (pl. tej) adagolásával, a liszt-víz elegyből képlékeny, lazítható tésztát lehessen dagasztani.

Bővebben...
 
Sütőipar adalékanyagai
2010. Július 19. Hétfő, 12:44

Dr. Gasztonyi Kálmán dr.:Amit a hagyományos sütőipari adalékokról tudni illik.. (SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK: 54. évf. 2007. 2.sz. 2. o.) cikk a kenyerek és péksütemények készítéséhez használatos, hagyományos adalékanyagokkal foglalkozik.

 

Bővebben...
 
Korszerű kovászolás
2010. Július 19. Hétfő, 11:54

Miklya János: Kovászoljunk korunk igénye szerint (SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK 51. évf. 2004 6. sz. 39-41.) cikke a korszerű kovásztechnológia lehetőségeit vázolja. 

Bővebben...
 
A morzsálódó kenyérbélzet okai
2010. Július 19. Hétfő, 08:52

altMiklya János: A morzsálódó kenyérbélzet okai (SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK 50. évf. 2003. 3. sz. 25-28.o.)

A cikk a bélzet morzsolódással kapcsolatos fogyasztói panaszokat kiváltó okokat mutatja be, a technológiai folyamatok rendező elve mentén.

Bővebben...
 
Mikrobiológiai ismeretek
2010. Július 17. Szombat, 16:38

Dr. Gasztonyi Kálmán: Adalékok a sütőipar mikrobiológiájához I.(SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK50. évf. 2003. 2. sz. 9-10,13-16, 19.o.) és Dr. Gasztonyi Kálmán: Adalékok a sütőipar mikrobiológiájához II.( SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK50. évf. 2003. 3. sz. 3-4, 7-10, 13.o.)kétrészes tanulmány a kenyérkészítéssel kapcsolatban álló mikroorganizmusokra vonatkozó legfontosabb elméleti és gyakorlati ismereteket foglalja össze.

 

Bővebben...
 
Kenyérkészítés folyamatai
2010. Július 14. Szerda, 08:46

Dr. Gasztonyi Kálmán a négyrészes tanulmány-sorozatában a legfontosabb sütőipari termék, a búzakenyér készítése, majd tárolása közben lejátszódó fizikai, biokémiai, kolloidikai, mikrobiológiai és érzékszervi folyamatok lényegét foglalja össze. A tanulmány célja, hogy közérthetően, de mégis tudományos igényességgel adjon magyarázatot a tészta kialakulása, érése, sülése és a kenyér károsodása közben megfigyelhető jelenségekre, átalakulásokra, vagyis, hogy megpróbálja feltárni az emberi találékonyság által több évezred alatt kialakított kenyérkészítési eljárás belső összefüggéseit.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

1. oldal / 2
Webdesign: IRQ