Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Szakmai publikációk
Budai vizivárosi pékek a XIX században
2010. Szeptember 22. Szerda, 12:33

alt

 

 

Dr.Holló Szilvia Andrea az MTA VEAB Kézművesipar-történeti Munkabizottságának titkára Mészárosok és pékek a budai Vízivárosban című munkája feldolgozza a budai Vízivárosban működő pékek XIX századi szociográfiáját, mely által betekintést nyerhetünk a céhes viszonyokba.

Bővebben...
 
Kézműves örökség: a mának szóló múlt
2010. Szeptember 21. Kedd, 07:54

alt Az MTA VEAB Kézművesipar-történeti Munkabizottsága, a Veszprém Megyei Levéltár és a Veszprém Megyei Múzeumok IgazgatóságaKézműves örökség: a mának szóló múlt címmel tudományos konferenciát szervezett Veszprémben 2010. május 7-én. A pékmesterség is része a kézműves kulturális örökségnek, ezért Dr. Oláh András a XI. Kézművesipar-történeti Szimpózium keretében előadást tartott a SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK- ben publikált pékcsaládok emlékeiből.

Bővebben...
 
Irányadó Napi Beviteli Érték
2010. Szeptember 16. Csütörtök, 11:36

altAz „Irányadó Napi Beviteli Érték” (INBÉ) arra szolgál, hogy a vásárlás során segítsük fogyasztóinkat a számukra legjobb döntés meghozatalában, továbbá, hogy az egészséges és kiegyensúlyozott étrend megtervezése minél egyszerűbb legyen számukra. Az INBÉ jelölés egyetlen gyors pillantással leolvasható és elárulja mennyi energia, cukor, zsír, telített zsírsav és nátriumtartalommal rendelkezik az adott élelmiszer. A jelölés napi 2000 kilókalóriában határozza meg az ajánlottan bevihető energiamennyiséget, emellett a fogyasztókat a minél egyszerűbb, egészséges és kiegyensúlyozott étrend és táplálkozás megtervezésében segíti.Az INBÉ jelzi egy felnőtt ember kiegyensúlyozott étrendjéhez szükséges energia (kilokalória), cukor, zsír, telített zsírsav és nátrium teljes napi mennyiségét. Mivel minden ember más, minden táplálkozási információ kizárólag útmutatóként szolgál.

 

Bővebben...
 
A HAGYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR) Védjegy Konferencia
2010. Szeptember 08. Szerda, 07:40

altA „HAGYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR) védjegy konferenciára a „HÍR-es Íznapok” keretében 2010. augusztus 28-ánkerült sor. A konferencia szakmai programját az EOQ MNB Élelmiszeripari Szakbizottságának Hagyományos Élelmiszer Munkacsoportja, Kereskedelmi, Vendéglátási és Turisztikai Szakbizottsága, valamint Hagyományos Termék Kerekasztala közösen állította össze. Sor került a HAGYOMÁNYOK-ÍZEK-RÉGIÓK (HÍR) védjegy díjkiosztó gálára, melyen az idén első alkalommal összesen 47 termék kapott jogosultságot a HÍR védjegy használatára.

Bővebben...
 
A szakágazat 1990-2008 évek közötti működése
2010. Szeptember 06. Hétfő, 13:15

altA szakágazat 1990-2008 évek közötti működésének,versenyképességének elemzésének forrásaként a KSH információk és a kettős könyvvitelt vezető vállalkozások mérlegbeszámoló összesítői álltak rendelkezésre.  A szakágazaton belül eltérők a piaci lehetőségek. A sütőipart a termékek rövid szavatossági ideje és a helyi piacok megszerzése, a tartósított lisztesáru és száraz tésztát gyártó szakmákat az országos piacon megjelenés jellemzi. Az export az egyedi, versenyképes termékeket gyártó nagyobb vállalkozások sajátja. 

 

Bővebben...
 
Szöllősi Réka: Az élelmiszerjelöléshez kötődő várható uniós jogszabályváltozáshoz kapcsolódó kérdések
2010. Szeptember 06. Hétfő, 08:31

A változó közösségi szabályozás indokai az Európai Bizottság szerint:

  • A jelölésen megjelenő információk meghatározó szerepe a fogyasztók döntésében
  • Világos, egyértelmű szabályozás, olvasható, érthető jelölés szükséges
  • A fogyasztói elvárásoknak való fokozott megfelelés

 

A javaslat biztosítja a legfontosabb információkat, könnyen érthető és megtalálható, olvasható módon, tükrözi a fogyasztó egészségvédelmének prioritását,  az egészséges étrend elősegítésének fontosságát, valamint flexibilis a piaci változásokra, nem gátolja az innovációt

 

 
Pékakadémia előadásaiból
2010. Június 10. Csütörtök, 14:01

2010. június 15-én a "Vállalati gazdasági kérdések" témakörben az Üzleti terv készítésével kapcsolatos előadást tartott Dr. Oláh András a Sütőipari Egyesülés igazgatója.

Bővebben...
 
Pékakadémia előadásaiból
2010. Május 19. Szerda, 14:30

alt2010. május 11-én a Magyar Pékszövetség vállalkozó-menedzserek részére tanfolyami képzést tartott.
 
 
 

Bővebben...
 
A magyar élelmiszeripar helyzete, kilátásai és tennivalók.
2010. Május 16. Vasárnap, 14:33

altAz Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége 2010. május 12-én tartotta meg küldöttközgyűlését A közgyűlés érdemi munkáját megelőzően meghallgatta Fórián Zoltán üzletág igazgató (Agrár Európa Kft) előadását „A magyar élelmiszeripar helyzete, kilátásai és tennivalók” témakörben.
 

Bővebben...
 
Pékakadémia előadásaiból
2010. Április 20. Kedd, 00:00

alt2010. április 20-án a Magyar Pékszövetség vállalkozó-menedzserek részére tanfolyami képzést tartott.
 
 

Bővebben...
 
Cikkek az ÉLELMISZER Tudomány, Technológia 2010.1. számából
2010. Április 14. Szerda, 08:54

alt

A Magyar Élelmiszertudományi és Technológiai Egyesület (MÉTE) és a Központi Élelmiszertudományi Egyesület (KÉKI) 2010/ 1 szakfolyóiratában az alábbi cikkek elolvasását ajánljuk.

 

A cikkek szerzői:

  • Horváthné Dr. Almássy Katalin főiskolai tanár (Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar)
  • Dr. Véha Antal egyetemi tanár (Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar)
  • Dr. Ambrus Árpád főigazgató-helyettes (Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal)
  • Dr. Szeitzné Dr. Szabó Mária főigazgató(Magyar Élelmiszer-biztonsági Hivatal)
  • Dr. Salgó András tanszékvezető, egyetemi tanár (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
  • Dr. Lásztity Radomir professor emeritus (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem)
Bővebben...
 
FOODAPEST-2010 kisérő rendezvényei
2010. Március 08. Hétfő, 09:02

alt

A FOODAPEST kiállítás kísérő programjaként  a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium és az Agrár Marketig Centrum. "Élelmiszeripari aktualitások"  cimmel, az Élelmiszerfeldolgozók Szövetsége "Aktuális ellenörzés és szabályozási kérdések az élelmiszeriparban" konferenciát szervezett

Bővebben...
 
A Magyar Pékszövetség által szervezett nemzetközi konferencia előadásai az UKBA 2010 kiállításon
2010. Március 07. Vasárnap, 09:19

alt

A Magyar Pékszövetség a kiállítás kísérő programjaként nemzetközi konferenciát szervezett, melyen Peter Becker ( a világszövetség elnöke) tájékoztatta a jelenlévő érdeklődőket az UIB munkájáról. Varga László az MPSZ elnöke helyzetértékelést adott a magyar sütőipar aktuális problémáiról. Az előadást követően  a külföldi delegációk (Spanyolország, Németország, Hollandia, Olaszország, Finnország és Lengyelország) számoltak be hazájuk sütőiparának helyzetéről.
Werli József az MPSZ főtitkára előadásának témája: A kenyér szerepe a helyes táplálkozásban.

Bővebben...
 
Dr. Sebők András-Papp Attila: Ajánlások a hagyományos élelmiszerek piacra jutásának és innovációjának elősegítésére
2010. Február 09. Kedd, 09:27

alt

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. együttműködve az EOQ Hagyományos Élelmiszer Munkacsoporttal  2010. február 5-én kerekasztal megbeszélést rendezett.
A kerekasztal megbeszélés célja a TRUEFOOD EU 6. kutatási keretprogram projekt ellátási lánc menedzsment és marketing munkacsoportja keretében a belga (Ghenti Egyetem) és olasz (Milánói Egyetem és Progetto Europa Group s.r.l ) partnerekkel együtt végzett kutató munka eredményeinek bemutatása és az ennek alapján készített ajánlások tervezetének megvitatása a hagyományos élelmiszereket előállító vállalatok, a kiskereskedelmi szervezetek, a szakmai szövetségek, a kormányzati szervezetek, a fogyasztói szervezetek képviselőivel és a termékpálya más szereplőivel.

Bővebben...
 
GMO-k az európai mezőgazdaságban és az élelmiszer-gyártásban
2009. December 17. Csütörtök, 09:37

alt

Hágában, 2009. november 25-26-án GMOs in the European Agriculture and Food Production címmel kétnapos, színvonalas rendezvénynekadott otthont a patinás Kurhaus Hotel. A konferencián nem csak az Európai Unió képviselői lehettek jelen, hanem a világ számos pontjáról érkeztek meghívott előadók és hallgatók, pl.: Laura Foell az Amerikai Egyesült Államokból, Paul Pedro Borja a Fülöp-szigetekről. A rendezők lehetőséget biztosítottak zöld szervezetek részvételére is, így jelen lehettek a Friends of the Earth és a Greenpeace delegáltjai.
GMO-k az európai mezőgazdaságban és az élelmiszer-gyártásban

Bővebben...
 
Agrár-Európa Kft: Az EU-csatlakozás vesztese a magyarországi élelmiszeripar.
2009. December 03. Csütörtök, 09:55

alt

  Az ágazat munkáltatói pozíciója hosszú évek óta gyengül, egyre kevesebb embernek, beszállítónak, szolgáltatónak tud megélhetést, jövedelmet biztosítani. Az Élelmiszeripari Ágazati Párbeszéd Bizottság áttekintette , hogy az EU közösség tagjává válása milyen hatással volt a hazai élelmiszeripar vállalati szerkezetére, teljesítményére.

Bővebben...
 
Cserhalmi Zsuzsanna, Pándi Ferenc, Szabó Erzsébet:Élelmiszer-technológiai kutatások az ipar és a fogyasztók egészségének szolgálatában.
2009. December 03. Csütörtök, 08:48

altAz MTA Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága, a Központi Élemiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület 337. Tudományos Kollokviumán 2009. november 27-én hangzott el a szerzők előadása. Az előadás keretében bemutatásra került az  Élelmiszer-technológiai Főosztály egyes osztályainak tudományos tevékenysége, hazai és nemzetközi kapcsolatrendszere, pályázatokban való részvétele valamint publikációs és oktatási tevékenysége.

Bővebben...
 
Bánáti Diána- Farkas József: A Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet szerepe a nemzetközi tudományos életben.
2009. December 02. Szerda, 09:43

alt

Az MTA Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága, a Központi Élemiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület 337. Tudományos Kollokviumán 2009. november 27-én hangzott el a szerzők előadása.

Bővebben...
 
Takács Krisztina és társai:Főbb gabona allergének immunanalitikai kimutatása,
2009. November 29. Vasárnap, 09:53

alt

Az MTA Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága,  a Központi Élemiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület  337. Tudományos Kollokviumán 2009. november 27-én hangzott el a szerzők előadása.

Bővebben...
 
Fórián Zoltán: Élelmiszeriparunk helyzete és kilátásai az EU tükrében.
2009. Október 27. Kedd, 10:06

alt

Az Élelmezési Világnap alkalmából "Elképzelhető-e az élelmiszerbiztonság a gazdasági válság idején?" cimmel regionális rendezvényt szervezett 2009. október 21-én Szegeden a Szegedi Tudományegyetem Dél-alföldi Agrártudományi Centruma, a FAO Európai és Közép-Ázsiai Képviselete valamint a MÉTE. A konferencián hangzott el Fórián Zoltán  az Agráreurópa Kft üzletágigazgatójának előadása.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

5. oldal / 6
Webdesign: IRQ