Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Szakmai publikációk
Egy újabb cukoralkohol: az eritrit
2011. December 19. Hétfő, 10:57

alt

A népegészségügyi adó kapcsán felmerülhet termékfejlesztési megoldásként a különböző cukorhelyettesítő szerek szerepe. A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök a téma kapcsán összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában, és ezúttal  a cukoralkoholok legújabb képviselőjére a az eritritre hívja fel a figyelmet.

 

Bővebben...
 
Amerikai süteményes technológiák
2011. December 09. Péntek, 12:13

Termelékenység.

Gazdaságosság.

Rugalmasság.

 

Ezek a kulcsszavak, melyek az amerikai sütőipart jellemzik és a siker zálogai. Az Amarin alapanyagai és az alkalmazott technológia a magyar termelőknek is biztosítani tudják, hogy a süteményeikből, sütőipari termékeikből a legnagyobb profitot tudják kinyerni.

Bővebben...
 
A Pékakadémia előadásaiból: Kenyér és péksütemény gyártása híg kovásszal
2011. November 30. Szerda, 08:04

alt

Werli József a Magyar Pékszövetség főtitkára 2011.november.29.-éna Pékakadémián előadást tartott a híg kovász technológiájáról.  A kovászos technológiától várt eredmények leginkább a híg kovászok felhasználásával teljesülhetnek.

 

Bővebben...
 
Teljes kiőrlésű lisztek a sütőiparban
2011. November 16. Szerda, 14:17

alt

A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök összefoglalja a teljes kiőrlésű lisztek sütőipari felhasználásával kapcsolatos legfontosabb ismereteket.

 

 

Bővebben...
 
A Fibrex a teljesértékű rosthelyettesítő anyag
2011. November 11. Péntek, 12:25

altA Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök bemutat egy természetes rosthelyettesítő, dúsító anyagot a Fibrexet.

A Svédországban termelt GMO- mentes cukorrépából előállított természetes cukorréparost élelmiszerekben, háztartásokban is teljes értékű rosthelyettesítőként használható.

 

Bővebben...
 
A Pékakadémia előadásaiból:Kenyérhibák felismerése és elkerülése
2011. November 09. Szerda, 11:06

altWerli József a Magyar Pékszövetség főtitkára 2011. október. 25-én a Pékakadémián előadást tartott a kenyérgyártás során elkerülendő szakmai hibákról, a hibák forrásairól, időbeni felismerésükről. Még a tapasztalt szakembernek sem mindig sikerül a hiba okát időben felismernie és megszüntetnie, de minden esetben képesnek kell lennie arra, hogy a kenyérhiba fajtájából annak okait megállapítsa, mert csak így lesz képes „a bajt gyökerestül megszüntetni” és a hasonló hibákat a jövőben elkerülni.

 

Bővebben...
 
A laktit egyedülálló és sokoldalú édesítőszer
2011. November 04. Péntek, 08:58

altA modern táplálkozástudomány álláspontja szerint a cukrozott ételek fogyasztása nem tilos, de ajánlatos a mértékletesség.
A népegészségügyi adó kapcsán felmerülhet termékfejlesztési megoldásként a különböző cukorféleségek és cukorhelyettesítő szerek szerepe. A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök a téma kapcsán összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában. A törvény várhatóan arra fogja ösztönözni az élelmiszergyártókat, hogy a „büntetés” alá vont összetevők (pl. cukor) mennyiségét csökkentsék, vagy más, hasonló funkciót ellátó anyaggal helyettesítsék.

 

Bővebben...
 
A xilit egy édes, kristályos szénhidrát
2011. Október 24. Hétfő, 09:56

alt

 

A népegészségügyi adó kapcsán felmerülhet termékfejlesztési megoldásként a különböző cukorféleségek és cukorhelyettesítő szerek szerepe. A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök a téma kapcsán összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában.

 

 

 

 

Bővebben...
 
Élelmiszerek tápértéke
2011. Október 18. Kedd, 12:34

alt

 

 

A tápérték jelölés a fogyasztók tájékoztatásának bevált, az egészségtudatos termékválasztást elősegítő módja. Különösen nagy jelentőséggel bír a valamilyen anyagcsere- betegségben szenvedők (pl. cukorbetegek), az allergiások és a fogyókúrázók körében.

 

 

 

Bővebben...
 
A GKI prognózisa: Jövőre 3%-kal csökken a fogyasztás
2011. Október 11. Kedd, 14:17

alt

A magyar gazdaság helyzete 2011-ben döntő pontokon rosszabb az előző évinél, ahol pedig jobb – a külső egyensúly javulásán kívül – ott ez is csak látszat. A gazdasági növekedés idén csak a jó időjárás okozta mezőgazdasági termés miatt gyorsul.

 

 

 

Bővebben...
 
Cukor és cukorhelyettesítés
2011. Október 02. Vasárnap, 07:50

alt

A népegészségügyi adó kapcsán felmerülhet termékfejlesztési megoldásként a különböző cukorféleségek és cukorhelyettesítő szerek szerepe. A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök a téma kapcsán összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában.

 

Bővebben...
 
Tritikálé hasznosítása: „Alföldi kenyér, szőlő és bor” konferencia és bemutató Kecskeméten
2011. Augusztus 24. Szerda, 12:37

alt

2011. augusztus 23.-án Kecskeméten a Corvinus Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézet telephelyén - Mathiász János valamikori munkahelyén- szőlő, gabona, bortermelés a homokon- tematikában, termékbemutatóval színesített, két előadás hangzott el a triticalé hazai jelentőségével kapcsolatban.

 A tritikálé lehetőségeivel kapcsolatban, a szegedi növénynemesítők munkásságával kapcsolatos információkat  Termesztési, malom- és pékipari tritikálé fórum címmel közöltük.

 

 

Bővebben...
 
A KÉKI 343. tudományos kollokvium prezentációi
2011. Június 06. Hétfő, 12:44

alt

A Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága, a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület közös rendezésében minden évben megrendezésre kerülnek a Tudományos Kollokviumok.

 

 

Bővebben...
 
Werli József hetven éves
2011. Június 01. Szerda, 11:47

alt

Werli József a Magyar Pékszövetség főtitkára 2011.május 31-én betöltötte hetvenedik életévét. A jeles alkalom lehetőséget ad a szakmai életpálya és a gyökerek bemutatására, amelyet már korábban – a SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK 2008/2 számában megtettünk.

Pályatársai és a szakma nevében, születésnapja alkalmából erőt egészséget és minden jót kívánunk.

 

 

 

Bővebben...
 
Nemzeti Vidékstratégia Koncepció – 2020
2011. Április 27. Szerda, 09:40

altA Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette a Nemzeti Vidékstratégia Koncepció – 2020 tervezetét.  A Nemzeti Vidékstratégia hosszú távú jövőképet, világos alapelveket valamint cselekvési programokat határoz meg a mezőgazdaság, a vidék és a gazdatársadalom újraélesztésére. A Stratégia célja, hogy 2020-ig a vidék társadalmi és gazdasági folyamataiban látható és minden érintett számára érezhető javulás következzen be.

Bővebben...
 
Idő- és termelés hatékony technológiák.
2011. Március 22. Kedd, 14:32

altA sütőiparban az elmúlt időszak legjelentősebb változását a fagyasztott technológia robbanásszerű térhódítása hozta. A hagyományos pékségek először leginkább konkurensként találkoztak vele, amikor a legkisebb boltokban is megjelentek egyszerű sütők, ahol fagyasztott péksüteményeket sütöttek készre, és kínáltak melegen, illatozóan.

A fagyasztott technológia lényege üzleti szempontból az, hogy egy központi üzemben rendkívül nagy hatékonysággal előállított sütőipari termékeket fagyasztás után, közvetlenül az értékesítést megelőzően  igény szerint süssenek készre. Ezzel a megoldással egy kis bolt is folyamatosan friss árut tarthat széles választékban.

Bővebben...
 
A tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló 2009. évi XCV. törvény áttekintése.
2010. November 25. Csütörtök, 12:19

A versenyjogot nem érdekli a versenypiacokon a vertikális szintek közötti profitosztozkodás. Ennek arányossága, aránytalansága nem ok törvényességi eljárás indítására. Más szóval nem tisztességtelen sokat profitálni valamiből.  A versenyjog az erőfölényt a piacgazdaság természetes elemének tekinti, és csak az erőfölénnyel történő visszaélést rendeli büntetni.

Bővebben...
 
Miért veszélyes a fuzárium az emberre?
2010. November 16. Kedd, 14:32

altA fuzárium gombák olyan mérgező mikotoxinokat - anyagcsere termékeket termelnek, melyek veszélyesek az emberek és az állatok egészségére, valamint súlyosan károsítják a kalászosok termését - mennyiségét és minőségét.

 A fuzárium már csirakorban is fertőzi a növényeket. Ilyenkor hiányos, egyenetlen kelést láthat a gazdálkodó. Ezt a vetőmagok csávázásával megakadályozhatjuk. Később a szárat is megtámadhatja a fuzárium, azonban a fő kár a kalászok fuzáriumos fertőződése. Ilyenkor a kalász egy része világoszöld, majd fehér és akár rózsaszínű lesz a gombák spóra telepei miatt.alt

 

 

Bővebben...
 
A Gazdasági Versenyhivatal főbb tapasztalatai a kereskedelmi törvény alkalmazása során.
2010. November 02. Kedd, 13:47

altA Termékmix Magazin szervezésében 2010. október 28-án rendezett "Nézőpont" kerekasztal beszélgetésen a Gazdasági Versenyhivatal Termelő és Szolgáltató Ágazatok Irodája  részéről Dr Sükösd Péter előadást tartott "A Gazdasági Versenyhivatal főbb tapasztalatai a kereskedelmi törvény alkalmazását illetően"

Bővebben...
 
Európai kezdeményezés az élelmiszeripari kutatási eredmények jobb felhasználása érdekében
2010. Október 27. Szerda, 09:31

altA Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 2010. 10. 22-én Intézeti Nyílt Napot tartott, „Európai kezdeményezés az élelmiszeripari kutatási eredmények jobb felhasználása érdekében” címen.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

4. oldal / 6
Webdesign: IRQ