Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Szakmai publikációk
Az aflatoxin gombaméreg a takarmányokon keresztül bekerülhet a tejbe
2012. December 06. Csütörtök, 12:50

altAz egész tejágazat figyelmét felkeltették az élelmiszer-kutatók vizsgálati eredményei, amelyek szerint az aflatoxin gombaméreg a takarmányokon keresztül bekerülhet a tejbe. Eddig jobbára csak a gabonaféléknél, sütőipari termékeknél, illetve a közel-keleti csonthéjasok esetében okozott problémát a kannapenész által termelt méreg, most viszont ez a tejben is felbukkant – számolt be 2012. december 6-án a Kossuth Rádió.

 

Bővebben...
 
Pszeudo-cereáliák szerepe az egészséges táplálkozásban
2012. Október 26. Péntek, 10:51

altA Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetben Léder Ferencné kutatási szakértő, Adányiné Kisbocskói Nóra tudományos főmunkatárs, mb. főosztályvezető,  Daood Hussein tudományos főmunkatárs, osztályvezető, Kardos Györgyné tudományos munkatárs, Cserhalmi Zsuzsanna tudományos főmunkatárs, osztályvezető vizsgálatainak összefoglalója a mellékelt, az ÉLELMISZER Tudomány Technológia LXVI. évfolyam 2012.3. számában megjelent publikáció.

Bővebben...
 
Új típusú, funkcionális komponensekben gazdag búzaőrlemény összetételi és reológiai jellemzése
2012. Október 17. Szerda, 10:19

altA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszéken folyó kutatás-fejlesztés „Egészségmegőrzés és hagyomány: alapanyag-, termék- és technológiafejlesztés a gabonavertikumban” (Tech_08_A/2-2008-0425) projekttámogatás segítségével valósult meg.  Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens irányításával, Lőrincz Réka MSc hallgató, Bagdi Attila, Szendi Szilvia, és Bucsella Blanka PhD hallgatók kutatási eredményeinek összefoglalója a mellékelt, az ÉLELMISZER Tudomány Technológia LXVI. évfolyam 2012.3. számában megjelent publikáció.

Bővebben...
 
Pékakadémia előadásaiból: A kelesztés elmélete, kelesztési rendszerek, kelesztési feltételek, kelesztési hibák
2012. Október 09. Kedd, 13:52

alt

 

Werli József a Magyar Pékszövetség főtitkára Pékakadémián 2012. november.29.-én a Pékakadémián előadást tartott „Kelesztés elmélete, kelesztési rendszerek, kelesztési feltételek, kelesztési hibák” címmel.

 

Bővebben...
 
Néhány gondolat a paleolit táplálkozásról
2012. Október 08. Hétfő, 10:26

altA lakosság egészségi állapota nagymértékben függ a táplálkozástól és az életmódtól. Ezek azok a tényezők, amelyeket az emberek leginkább képesek saját maguk is befolyásolni. Ezért nagy jelentőségű a megfelelő, szakszerű tájékoztatás a legfontosabb kérdésekben. Az utóbbi időben a tömegtájékoztatás nagyon sokat, és egyre többet foglalkozik az emberek egészséges életmódjával, főleg a táplálkozással. Ennek részeként fordult az érdeklődés a paleolit táplálkozás felé is.

Bővebben...
 
A 2012 évi IX, Európai kenyérünnep szakmai értékelése
2012. Augusztus 30. Csütörtök, 08:01

altA Magyar Pékszövetség hagyományos, önálló rendezvénye Orosháza-Gyopárosfürdőn, a kilencedik alkalommal megrendezett Európai Kenyérünnep. Mint a 2004 óta minden évben, az idén is otthont adott Orosháza – Gyopáros fürdő, az immár IX. Európai Kenyérünnepnek. Ez az orosházi pékek által kezdeményezett és támogatott, az augusztus 20.-ai ünnephez kapcsolódó szakmai rendezvény sorozat, magába foglal minden évben egy érdekes és színvonalas előadásokat tartalmazó szakmai napot, egy vacsorával egybekötött szakember találkozót, valamint másnap a Gyopárosfürdői Gyógy-, Park és élményfürdő és kemping területén, a „Pékek utcájában” egy termék kiállítást és kóstoltatást, továbbá egy több kategóriában megrendezett szakmai versenyt.

Bővebben...
 
Táplálkozás és fogyókúra sütőipari termékekkel
2012. Augusztus 04. Szombat, 11:46

alt

 

A legújabb statisztikák szerint a magyarországi lakosság hozzávetőlegesen 40%-a túlsúlyos, egy ötöd része elhízott és az arány évről évre romlik. Várható, hogy előbb-utóbb a döntő többség a túlsúlyos- kövér kategóriába kerül. Hasonló a tendencia más, iparilag fejlett országokban is. A WHO deklarációjában az elhízás, mint betegség 1998 óta szerepel.

 

 

Bővebben...
 
Kenyérhibák, kenyérbetegségek összefoglaló ismertetése
2012. Július 31. Kedd, 11:25

altA Sütőipari Egyesülés szakmai archívumában számos tanulmány foglalkozik a sütőipari termékek minőségét súlyosan károsító kenyérhibák és betegségek leírásával, az ellenük való védekezés lehetséges megoldásaival. Szilassy Alfonz: A Sütő és Cukrászipari technológia kézikönyve, valamint a Sütőiparosok, Pékek szakfolyóirat cikkei (Dr.Gasztonyi Kálmán:A kenyérkészítés folyamatai IV. 2002/6, Dr.Gasztonyi Kálmán: Hibás kenyereink– a kenyérhibák ismertetése, a megelőzés módszerei  2007. 5.sz. 11. o., Dr.Gasztonyi Kálmán:Adalékok a sütőipar mikrobiológiájához I. 2003. 2.szám.Dr.Gasztonyi Kálmán:Adalékok a sütőipar mikrobiológiájához II. 2003. 3.szám.)tartalmaznak a témával kapcsolatos értékes információkat.

Bővebben...
 
A Pékakadémia előadásaiból: Új, sütőipari hasznosítású tritikálé fajták szerepe az egészség megőrzését szolgáló táplálkozásban
2012. Június 05. Kedd, 11:59

 

alt

 

Dr. Ács Péterné, a szegedi Gabonakutató Nonprofit Kft tudományos munkatársa 2011. szeptember 20.-án a tritikálé fajták sütőipari hasznosításáról tartott előadást.

 

Bővebben...
 
A KÉKI 347. tudományos kollokvium előadásai
2012. Május 21. Hétfő, 08:09

alt

A Magyar Tudományos Akadémia Élelmiszer-tudományi Komplex Bizottsága, a Központi Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület közös rendezésében minden évben megrendezésre kerülnek a Tudományos Kollokviumok. 

 

Bővebben...
 
Konferencia a só bevitel csökkentése tárgyában
2012. Május 18. Péntek, 07:12

 

altAz International Union of Nutritional Scientes (IUNS) Európa, Ázsia és Afrika hat országában indított programot a só bevitel csökkentése érdekében. Magyarországon az IUNS a Magyar Táplálkozástudományi Társaságot bízta meg egy kerekasztal konferencia szervezésével. A 2012. május 14.-én megtartott konferencia célja a hazai fogyasztó ismereteinek feltérképezése és megszólításának leghatásosabb módszereinek megtalálása volt annak érdekében, hogy a sózással kapcsolatos táplálkozási szokások kedvező irányba változzanak. A cél érdekében táplálkozástudományi és élelmiszeripari szakembereknek az egészségpolitika szempontjainak megfelelő összefogása szükséges.

Bővebben...
 
A következő lépés:Széll Kálmán-terv 2.0
2012. Április 24. Kedd, 11:44

alt

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2012. április 23-án nyilvánosságra hozta a Széll Kálmán-terv felújított változatát, amit Széll Kálmán-terv 2.0-nak nevezett el. Az angol nyelvű függelék nélkül 270 oldalas dokumentum a konvergencia-programot és a Nemzeti Reformprogramot is tartalmazza. A Széll Kálmán Terv 2.0 keretében a kormány 2013-ban további mintegy 600 milliárd forinttal (567-665 milliárd forint) javítja az államháztartás helyzetét, amelynek kicsivel több, mint felét kiadáscsökkentés teszi ki (idén 58, jövőre 52 százalék). A túlzottdeficit-eljárás elkerülése érdekében így a deficit a GDP 2,5, illetve jövőre 2,2 százaléka lesz az Európai Bizottságnak tett ígéret szerint.

 

Bővebben...
 
A Pékakadémia előadásaiból: Szabályozóváltozások, aktualitások
2012. Április 18. Szerda, 09:22

altWerli József 2012. április 18-án,  „Szabályozóváltozások, aktualitások” címen megtartott előadása eligazodást nyújt a 2012. év  legfontosabb jogszabályi változásairól. A társasági jog, munkajog, általános PTK, adójogszabályok, versenyjog stb. és tevékenységi területünk alapvető jogi szabályozásainak ismerete nélkül egyetlen jó döntés sem hozható. Az alapvetőnél lényegesen magasabb szintű jogszabályi ismeretre kell szert tennie a jó vezetőnek, ha nem akar a bírságok és bírósági, hatósági eljárások hálójában vergődve működni. 

 

Bővebben...
 
Sütőipar és táplálkozás
2012. Április 02. Hétfő, 12:54

altA lakosság egészségi állapota nagymértékben függ a táplálkozástól és az életmódtól. Ezek azok a tényezők, amelyeket az emberek leginkább képesek saját maguk is befolyásolni. Ezért nagy jelentőségű a megfelelő, szakszerű tájékoztatás a legfontosabb kérdésekben. Dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában.

 

Bővebben...
 
Nyilvános felolvasó ülés az MTA történettudományi Intézetében
2012. Március 23. Péntek, 10:37

alt

Az MTA VEAB Kézművesipar-történeti Munkabizottsága „A házi kenyértől a pékkenyérig” címen, az  MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Történettudományi  Intézetében 2012. március 20-án nyilvános felolvasó ülést tartott.

 

Bővebben...
 
Transzzsírokkal kapcsolatos információk
2012. Március 06. Kedd, 12:32

altA sütőipar számára forgalmazott sütő és húzómargarinokkal kapcsolatban fontos információ lehet a mesterséges transzzsírtartalom. Lendvai Zoltán a Vandemoortele Magyarország. Kft  cégvezetője ismerteti  a  transzzsírokkal kapcsolatos jelenlegi európai jogi szabályozást és az uniós direktíváktól való európai eltéréseket, valamint a margarin termékcsoport egészségügyi kommunikációját. A témát elsősorban azon pékségek figyelmébe ajánljuk, akik termékfejlesztésében az egészséges élelmiszer előállítás prioritást élvez.

Bővebben...
 
Sütőipari termékek díszítése, dúsítása magvakkal és gabonaszármazékokkal
2012. Február 17. Péntek, 12:08

alt

A gabonafélék alkotják az egészséges emberi táplálkozás alapját. A gabonaalapú élelmiszerek jelentős szerepet játszanak az energia- és szénhidrátbevitelben, fehérjetartalmuk is számottevő. A sütőipar manapság jelentős választékban kínálja korszerű termékeit, amelyek nemcsak finomak és táplálkozástanilag értékesek, hanem sok esetben szemre is kívánatosak a gyártásukhoz felhasznált magvak, gabonaszármazékok miatt. . A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában.

 

Bővebben...
 
Egy tradicionális magyar termék: a bejgli
2012. Február 13. Hétfő, 11:25

altA Magyar Élelmiszerkönyv MÉ 2-81/06 irányelv módosítása kapcsán felmerült az omlós tekercs, standard bejgli és a prémium bejgli paramétereinek pontosítása.A három minőség az omlós tekercs, a standard bejgli és a prémium bejgli árarányaiban, beltartalmi értékeiben, jelentős különbségek vannak, amelyek visszavezethetők a nagyüzemi és a kisüzemi gyártás és áruterítés (logisztika) előnyeire és korlátaira.  Az utóbbi időben felerősödött a felhasznált allergén anyagok problémaköre is. Fontos, hogy egy nagyüzem illetékes szakmai vezetője véleményét is megismerje a szakma.

Bővebben...
 
Indul a Darányi Ignác Terv
2012. Január 18. Szerda, 13:09

alt

 

A Vidékfejlesztési Minisztérium széles társadalmi vita után véglegesítette a 2020-ig szóló Nemzeti Vidékstratégiát. A most induló, a mezőgazdaság és vidékfejlesztés minden területére kiterjedő Darányi Ignác Terv, a Nemzeti Vidékstratégia végrehajtásának keretprogramja.

 

Bővebben...
 
Egy új természetes édesítőszer a sztevia
2012. Január 09. Hétfő, 10:35

altA népegészségügyi adó kapcsán felmerülhet termékfejlesztési megoldásként a különböző cukorhelyettesítő szerek szerepe. A Palus Kft minőségbiztosítási vezetője dr. Schöberl Erika élelmiszermérnök a téma kapcsán összegyűjtötte azokat az alapvető ismereteket, amelyek segítenek eligazodni a témában, és felhívja a figyelmet a természetes édesítőszerek közül a szteviára.

 

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

3. oldal / 6
Webdesign: IRQ