Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Szakmai publikációk
Vezető tisztségviselők felelőssége a társasági jogban
2013. Október 04. Péntek, 08:58

alt

 

A vezető tisztségviselők menedzseri tevékenységének meghatározó szerepe egy vállalkozás sikeres működésében, ezért kiemelten fontos vizsgálni a felelősségüket, mivel a vezető tisztségviselővel szemben állított felelősségi elvárás az általánosnál sokkal szigorúbb, az ilyen tisztséget betöltő személytől elvárható fokozott gondosság a zsinórmérték.

Bővebben...
 
Társadalmi egyeztetésen Magyarország közép és hosszú távú élelmiszeripari fejlesztési stratégiája
2013. Október 02. Szerda, 12:36

altSzükségesé vált egy olyan szakpolitikai stratégia kidolgozása, amely - azon túl, hogy megalapozza a 2014-2020 közötti időszak vidékfejlesztési program élelmiszer-feldolgozás fejlesztési fókuszterületét –, vezérfonalként szolgál a Vidékfejlesztési Minisztérium és a kormányzat számára az élelmiszeripar talpra állításához szükséges intézkedések kidolgozásához és végrehajtásához.

Bővebben...
 
Harmadszor a Kecskeméti alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túl konferenciáról
2013. Szeptember 27. Péntek, 08:09

alt

 

Mint korábban hírt adtunk tízedik alkalommal került megrendezésre Magyar Növénynemesítők Alapítványa támogatásával a kenyér, szőlő bor tematika „Alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túl” címen megtartotttudományos konferenciája, melynek idén Kecskemét városházának díszterme adott helyet.

Bővebben...
 
Só és a táplálkozás
2013. Szeptember 07. Szombat, 15:43

alt

 

A só az élettani folyamatok fenntartása miatt alapvető fontosságú a szervezet működésében. Hiányában szédülés, izomgyengeség, görcsösség, kritikus esetben apátia, végső esetben halál következhet be. Az élelmezésben tartósító, ízesítő és ízfokozó hatását hasznosítják, nélküle aligha létezhet ízletes eledel.

Bővebben...
 
A X. Európai Kenyérünnep szakmai értékelése
2013. Szeptember 07. Szombat, 14:20

altA Magyar Pékszövetség hagyományos, önálló rendezvénye Orosháza-Gyopárosfürdőn, a tízedik alkalommal megrendezett Európai Kenyérünnep. Ez az orosházi pékek által kezdeményezett és támogatott, az augusztus 20.-ai ünnephez kapcsolódó szakmai rendezvény sorozat, magába foglal minden évben egy érdekes és színvonalas előadásokat tartalmazó szakmai napot, egy vacsorával egybekötött szakember találkozót, valamint másnap a Gyopárosfürdői Gyógy-, Park és élményfürdő és kemping területén, a „Pékek utcájában” egy termék kiállítást és kóstoltatást, továbbá egy több kategóriában megrendezett szakmai versenyt.

Bővebben...
 
Még egyszer a Kecskeméti alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túl konferenciáról
2013. Szeptember 03. Kedd, 10:41

alt

Mint korábban hírt adtunk tízedik alkalommal került megrendezésre Magyar Növénynemesítők Alapítványa támogatásával a kenyér, szőlő bor tematika „Alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túl” címen megtartott tudományos konferenciája, melynek idén Kecskemét városházának díszterme adott helyet.

Bővebben...
 
Alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túl konferencia Kecskeméten
2013. Augusztus 27. Kedd, 14:32

altTízedik alkalommal került megrendezésre Magyar Növénynemesítők Alapítványa támogatásával a kenyér, szőlő bor tematika „Alföldi kenyér, szőlő és bor határon innen és túl” címen megtartott tudományos konferenciája, melynek idén Kecskemét városházának díszterme adott helyet.

Bővebben...
 
A megújuló táplálkozástudomány
2013. Június 05. Szerda, 13:33

altAz MTA Élelmiszertudományi Tudományos Bizottsága, a Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézet és a Magyar Élelmiszer-tudományi és Technológiai Egyesület közös rendezésében került sor 2013. május 29-én a 351. Tudományos Kollokviumra.

Bővebben...
 
Pékakadémia előadásaiból:Sütés – A sütés elméleti kérdései.
2013. Május 29. Szerda, 13:02

alt

Werli József a Magyar Pékszövetség szakmai titkára Pékakadémián 2013. május 29-én a Pékakadémián előadást tartott „Sütés- A sütés elméleti kérdései” címmel.

Bővebben...
 
Sütő- és cukrász Magyar Élelmiszerkönyvi Szakmai Nap értékelése
2013. Április 30. Kedd, 08:11

alt2013. április 9-én hagyományteremtő szándékkal került megrendezésre a Magyar Élelmiszerkönyvi Szakmai Nap, amelyen az előállítók, a jogszabályalkotók, az ellenőrző hatóság, az oktatás-kutatás, az érdekképviseleti szervek, az élelmiszervizsgáló laborok, a fogyasztóvédelem, valamint a sütő- és cukrászipar területén tevékenykedő tanácsadó cégek képviselői vettek részt, és a sütő- és cukrászipar termékszabályozásának területéhez kapcsolódó aktuális kérdések, problémák kerültek megtárgyalásra.

Bővebben...
 
Magyar élelmiszerkönyvi szakmai nap
2013. Április 23. Kedd, 07:53

altA Vidékfejlesztési Minisztérium Darányi Ignác termében2013. április 9-én első alkalommal került megrendezésre–„a sütő- és cukrászipar termékszabályozással kapcsolatos aktuális kérdései és esetleges problémái” témakörben– az első magyar élelmiszerkönyvi szakmai nap. A regisztrációhoz kötött rendezvényen a szakma gyakorlói, a hatóságok és a tudományos élet képviselői ütköztették véleményüket a sütő és cukrászipar aktuális problémáiról.

Bővebben...
 
Pékinastól a szakmunkástanulóig
2013. Április 19. Péntek, 10:17

alt

Ráczkóné Balta Éva mérnök-tanárhallgató PÉKINASTÓL A SÜTŐIPARI SZAKMUNKÁSTANULÓIG című dolgozata a pékszakma tanulási módszereit elemzi, a képzés átalakulásának történetét ismerteti.

Bővebben...
 
Alacsony energiatartalmú és energiamentes édesítőszerek
2013. Április 16. Kedd, 09:02

altSajátos ellentmondás a világ élelmiszerellátásában, hogy míg a szegény országok számára kevés élelem jut, addig a fejlett, gazdag országok lakosságának körében szinte járványszerűen terjed az elhízás. A kövérség csak részben esztétikai probléma, sokkal inkább egészségügyi kérdés.  A túlsúly számos idült kórkép (szív- és érrendszeri betegség, magas vérnyomás, daganatos és mozgásszervi betegségek, II. típusú cukorbetegség, zsíranyagcsere- zavar) kockázati tényezője és súlyosbító faktora.

Bővebben...
 
Megjelent Mohos Ferenc Árpád: Édesipari technológia és műveletek című szakkönyve
2013. Április 12. Péntek, 07:27

alt

Első ízben készült az édesiparról magyar nyelvű kézikönyv.  A 15.000 Ft+ÁFA árban vásárolható szakmunka segítséget nyújt mindazoknak, akik édesipari termékek előállításával kívánnak foglalkozni vagy az édesiparban dolgoznak, de  ezen túlmenően a  közép- és felső szintű szakmai képzésben  is hasznosítható. A szerző saját kiadásában megjelentetett könyv nyomdai kivitelezését és forgalmazását a Pytheas Kiadó és Nyomda (www.konyvmanufaktura.hu; 1221 Bp., Ady Endre út 71.; 06-1-424-7822) végzi.

Bővebben...
 
Élelmiszereink és a zsírok
2013. Január 21. Hétfő, 13:16

alt

A lakosság egészségi állapota nagymértékben függ a táplálkozástól és az életmódtól. Ezek azok a tényezők, amelyeket az emberek leginkább képesek saját maguk is befolyásolni. Jelenleg hazánkban nincs olyan jogszabályi előírás, amely szabályozná a forgalomba kerülő élelmiszerek transz-zsírsav tartalmát. Ezért nagy jelentőségű a megfelelő, szakszerű tájékoztatás a legfontosabb kérdésekben.

Bővebben...
 
A GKI előrejelzése 2012-2013-ra
2013. Január 01. Kedd, 10:30

altA GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzése szerint a magyar gazdaság a 2012 évi 1,5%-os visszaesés után 2013-ban is csak stagnálni fog, ami Szlovénia után a leggyengébb teljesítmény lesz a régióban. A széleskörű adóemelések és további jövő évi megszorítások hatására az államháztartási hiány idén és jövőre is 3% alatt maradhat. Ennek fenntarthatósága azonban kérdéses, így nem biztos, hogy kikerülünk a túlzottdeficit-eljárás alól.

Bővebben...
 
Egy mindennapi élelmiszer-alapanyag, a búza: barát vagy ellenség?
2012. December 31. Hétfő, 15:55

altA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszéken folyó kutatás-fejlesztés során Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens irányításával, Bugyi Zsuzsanna tudományos segédmunkatárs, Török Kitti PhD hallgató, Hajas Livia PhD hallgató áttekintést ada búza és más gabonák egyes fehérjekomponensei által kiváltott túlérzékenységi reakciókról.A publikáció az ÉLELMISZER Tudomány Technológia LXVI. évfolyam 2012.4. számában jelent meg.

Bővebben...
 
Glutén kimutatása élelmiszerekből
2012. December 26. Szerda, 10:42

altA Központi Környezet- és Élelmiszer-tudományi Kutatóintézetbenfolyó kutatás-fejlesztés keretében Dr. Takács Krisztina tudományos munkatárs és Dr. Gelencsér Éva tudományos tanácsadó áttekintést ad a cöleokáliás tünetek okozóját kimutató módszerekről. A publikáció az ÉLELMISZER Tudomány Technológia LXVI. évfolyam 2012.4. számában jelent meg.

Bővebben...
 
Transz-zsírsavak az élelmiszerekben
2012. December 21. Péntek, 11:47

altAz ÉFOSZ határozottan támogatja az élelmiszerek transz-zsírsav tartalmának csökkentésére irányuló szándékot, ennek megfelelően a hazai élelmiszer-feldolgozók már évekkel ezelőtt megkezdték termékeikben a transz-zsírsav tartalom csökkentését. Számos vállalkozás termékei már most megfelelnek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásában szereplő követelményeknek. Együttműködési szándékáról és az eddig elért eredményekről az idei év során az Élelmiszerfeldolgozók Szövetsége számos alkalommal tájékoztatta az illetékes kormányzati szervek vezetőit.

Bővebben...
 
Az eritrit
2012. December 14. Péntek, 11:59

altA Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszéken folyó kutatás-fejlesztés Dr. Salgó András tanszékvezető, egyetemi tanár irányításával, Csécsy Katalin biomérnök MSc hallgató és Tomasskovics Bálint biomérnök, PhD hallgató áttekintést ad az eritrit kedvező táplálkozásbiokémiai tulajdonságairól és előállítási lehetőségeiről. A publikáció az ÉLELMISZER Tudomány Technológia LXVI. évfolyam 2012.4. számában jelent meg.

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 Következő > Utolsó >>

2. oldal / 6
Webdesign: IRQ