Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Felfújt kenyerek
2011. Április 12. Kedd, 13:27

altA sütőipari szervezetek a minőségjavításra és a hagyományőrzésre hivatkozva összefogásra buzdítják a pékeket. Vissza kellene szorítani a hófehér bélű, szinte vághatatlanul laza szerkezetű, másnap már ehetetlen pékárukat, vagyis a felfújt kenyereket és zsömléket. Csakhogy a jobb minőség többe kerül, a vevők pénztárcája meg egyre vékonyabb.

Vajon van-e, és ha igen, akkor mi a kiút? Hogy mitől felfújt, morzsálódó, másnap szinte ehetetlen egy kenyér vagy péksütemény, annak számos oka lehet.

Egy biztos, a színe a felhasznált gabonafélén és annak tisztítási fokán múlik, térfogata és sűrűsége a benne lévő élesztő mennyiségétől, a kovászolás, a dagasztás, a kelés idejétől és helyétől, valamint a sütési technológiától is függ. - A nagymamámat idézném, aki régen bement a boltba, és felíratta a kenyeret egy héttel előre, tehát a péknek volt ideje tervezni, volt ideje 24 vagy 36 órás kovásszal dolgozni - nosztalgiázik Kácsor András, a Magyar Pékek Fejedelmi Rendje szóvivője. - Ugyanakkor napjainkban a fogyasztó berohan a munka után a valamelyik boltba, ott leemel a polcról egy kenyeret. Ezért azután a kereskedő este 8-kor adja le a rendelését a péknek, hogy másnap reggel 6-kor mennyi kenyeret, milyen péksüteményt szeretne. Így a péknek nagyon kevés ideje maradt arra, hogy rövid idő alatt olyan terméket állítson elő, mint régen.

Számos pékséget találni, ahol a hagyományokra építve több anyag-, idő- és kézi munka ráfordítással, ugyanakkor a legkorszerűbb technológia alkalmazásával készül a kenyér és a pékáru. Közéjük tartozik a Kemence Pékség, amelynek Schering Vilma az üzletvezetője. - Ami mi csinálunk, az kicsit hasonlít a régi, otthoni kenyérkészítéshez. Ugyanakkor mégsem, hiszen mi is géppel dagasztunk, nem a szabad levegőn kel meg a kenyér, hanem kelesztőben, és már ettől is változik a bélzete. Én a hiteles, jó termelőnek a szerepét vállaltam fel, ezt próbáljuk őrizni 25 év óta, az alapanyagok, a technológiák, a kollégák és az apró részletek megválasztásával. Nekünk van módunk és időnk szeretni a munkánkat, és ez valahol a vásárlóinknál is visszajön.

A prémium kategóriás egyedi kínálat jóval magasabb költséget is jelent a pékeknek. Ennek érvényesítése az árakban egyre nehezebb a gyors eljárással készített, önköltségen kínált termékek mellett. - A nagy áruházak üzemeinek a lehetőségei olyanok, hogy gyakorlatilag közvetlen költségen tudják értékesíteni a termékeiket. Amikor a fogyasztó odamegy, egy sokkal alacsonyabb árral találkozik. Az az élőmunka, amit egy szakember, egy kisüzem hozzátesz a termék előállításához, az gyakorlatilag nem jelenik meg soha többet az árban, mert a nagyok lenyomják az ő árpolitikájukkal ezt. Ezért vannak nehéz helyzetben ma a pékek. - Hogyan tudják megoldani, hogy talpon maradjanak? - Nagyon sokféle terméket kínálunk, és akkor a sok kicsi sokra megy. Ebből az elvből kiindulva 360 féle terméket állítunk elő.alt

A minőségi javulás és az egyedi sütőipari termékek megismertetésének, valamint anyagi elismertetésének szándéka hívta életre a Pékszövetség és a Pékek Fejedelmi Rendje közötti összefogást az AMC támogatásával. Kácsor András szerint ennek kézzelfogható eredménye van. - A minisztérium kérésére a Magyar Élelmiszerkönyvbe a prémium termékek kategóriáját együtt dolgozzuk ki, illetve az idei évben szeretnénk megjelenni közösen a rendezvényeken. Egy évben átlagosan 10-15 sütőipari rendezvény van, és itt akarjuk a fogyasztónak megmutatni hogyan készül a termék, hogyan néz ki a pék, azért, hogy a tudatos fogyasztó döntéseit meg tudja hozni.

 Kontra Mária - Győri András Gazdakör

mvh.eu-info.hu 2011-03-29  

 
Webdesign: IRQ