Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 3 hónap, 2 hét .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

Elhunyt Dr. Gasztonyi Kálmán
2018. Január 13. Szombat, 10:21

altMély fájdalommal tudatjuk, hogy Dr. Gasztonyi Kálmán nyugalmazott egyetemi tanár 2017. december 20-án 90 éves korában, családja körében csendesen eltávozott. Temetése 2018. január 25-én 12 órakor a fővárosi Fiumei úti Sírkert ravatalozójában lesz.

Gasztonyi Kálmán 1928. szeptember 22-én született, és egész életpályája összekapcsolódott a sütőiparral.

alt1953-ban fiatal vegyészmérnökként első munkahelye a Fővárosi Kenyérgyár volt egy olyan időszakban, amikor egy iparág nagy átalakulása megkezdődött, és a korábbi empirikus rendszerről kellett áttérni egy bizonyos fokig tudományosan megalapozott világba. A gyakorlati tapasztalatokat felhasználva, tudományos rendszerezéssel alapozta meg a minőségszabályozás ma is használt technikáját a sütőiparban. Később, amikor a kis vidéki vállalatok megyei méretű vállaltokká szerveződtek, de semmiféle technológiai dokumentációval nem rendelkeztek, az akkori Élelmiszeripari Minisztérium Sütőipari főosztály Gyártási Osztályára hívták dolgozni a Gyártástechnológiai Csoportba.

Számos szakkönyv, tankönyv szakcikk segítette a sütőipar szakember generációinak ön- és szervezett képzését. 1961-ben Schneller Margittal közösen írta meg a máig szakmai bibliaként forgatható „Sütőipar”című könyvet. Erre épült a több kötetes „Sütőipari műszaki gazdasági dokumentáció”de bábáskodott az 54 évet megélt a szaklap alapításában, később számos publikációval öregbítette a szakfolyóirat reputációját.

Élelmiszerszakos vegyészmérnök hallgatóként nagyon jó alapképzést kapott, elsőnek vette észre, hogy a sütőipari technológia kulcskérdései az enzimes, mikrobiológiai, fermentációs folyamatokhoz kapcsolódnak. Ezért fordult a tudományos tevékenysége a sütőipari technológiával kapcsolatos enzimológiai, mikrobiológiai és fermentációs problémák felé. Disszertációja „A kenyérnyúlósodás antibiotikumos gátlása” azzal a lehetőséggel foglalkozott, hogy ha antibiotikumokkal lehetne a spórákat megölni, nem lenne szükség a savfok érzékeny beállítására. Az aspirantúra nagy eredménye volt egy általános sütőipari mikrobiológiai összkép megteremtése, amely végül is könyv alakban „Sütőipari mikrobiológia” címmel megjelent, ma is érvényes, és használható.

Életművében a legjelentősebb területet az oktatás foglalta el.

altalt1953-tól a Malom és sütőipari technikum, 1956-tól a Sütő és édesipari technikum diákjait oktatta. Felsőfokú szakképzéssel kapcsolatos életpályája egybeesett az élelmiszeripari felsőfokú szakképzés kialakulásával. 24 évig vezette a Kertészeti Egyetem Tartósítóipari szakának Élelmiszerkémiai Tanszékét. Három ciklusban 9 évig dékán, ebből 3 évben rektor-helyettes volt. 

1991-ben ment nyugdíjba, de még egy évig vezette a Gabona és ipari növény technológia tanszéket. Nyugdíjas évei első 4-5 évében a pSD ösztöndíjasokkal foglalkozott, majd a szaklapba írt egy 13 részből álló enciklopédikus, átfogó jellegű cikksorozatot.

Ezer, ezerötszáz diák és hallgató tanítványa között sokan vannak, akik pékdinasztiák tagjai. Gasztonyi Kálmánt tanítványai emlékeiben- függetlenül attól, hogy harminc- negyven éve nem látták, vagy esetleg volt szerencséjük személyes találkozásra is-hihetetlen tisztelet övezi. Ez a tisztelet mind abból a szigorból táplálkozik, ahogyan velük bánt. Azok közé az emblematikus tanáregyéniségek közé tartozott, akik több generációval tettek jót azzal, hogy következetes szigorral tanították meg választott szakmájukra, ami később megélhetésük alapja és forrása lett.

Régi tanítványai, de az egész péktársadalom, osztozik a család megrendülésében és gyászában

Mellékeljük a család gyászjelentését.

 

 
Webdesign: IRQ