Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 2 nap .
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com



Galéria

Szaklap

Aratási körkép
2017. Július 25. Kedd, 08:27

altA búza aratásával végző termelők elégedettek a termés mennyiségével és minőségével is, és az árak további emelkedését várják. A búza ára az elmúlt hetekben kissé emelkedett, és a termelők további árnövekedést várnak. Ha ugyanis a szárazság tovább tart a nagyobb európai kukoricatermelő országokban, illetve Kanadában, akkor az közvetve árnövelő hatású lesz a búzapiacon is. Az elmúlt időszak búzaár-emelkedésének folyománya az lesz, hogy augusztusban emelni fogják a liszt árát a malmok, körülbelül 5-10 százalékos mértékben. A pékek egyelőre nem foglalkoznak a lehetséges áremelés kérdésével.

2017. június 30-án Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy idén a május végi meleg időjárás miatt hamarabb kezdődött az aratási szezon. A búza betakarítása július első hetének második felében országosan megkezdődött. Az őszi árpa minősége kiváló, és arra lehet következtetni, hogy a búza minősége is jó lehet. Őszi búzából 4-4,5 millió tonna termésmennyiség várható, ami az ország 2,7-2,9 millió tonnás éves szükségletét biztosan fedezi majd, mert az export árualap 1,5-2 millió tonna körüli lehet.

alt2017. július 17-én az MTI arról számolt be, hogy az aratás félidejénél a gazdálkodók az őszi búza és a repce betakarításának már több mint 50 százalékával végeztek. Nagy eltérések mutatkoztak a gabonahozamokban a betakarítás félidejénél. Vancsura József a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke szerint az extrém időjárási körülmények jelentősen befolyásolták a termésmennyiséget, mert sok helyen károsította a gabonát belvíz, jég vagy aszály. A búza esetében volt hektáronként 3,1 és 9,0 tonnás hozam is, viszont a termés minősége jó, a búza mintegy 60 százaléka étkezési minőségű lehet, de a termés becsült mennyisége 10-20 százalékkal lesz kevesebb az előző évinél.
2017. július 25-én viszont Vancsura József a Világgazdaságnak már úgy nyilatkozott, hogy a búzatermelők elégedettek a termés mennyiségével és minőségével is, és az árak további emelkedését várják, a malmok pedig arra készülnek, hogy az új termésből készülő liszt árát 5-10 százalékkal megemelik. Vancsura József az is elmondta, hogy a tavalyi rekordévhez képest lesz 10-15 százalékkal kisebb a búzatermés, várhatóan 4,7- 5 millió tonna, a minőség pedig lényegesen jobb lesz, mint tavaly, vagyis kedvezőbb a kép, mint az aratás előtt várták a szakmabeliek. A tavalyi 5,6 millió tonnás termés után idén 4,7-5 millió tonna búzára lehet számítani. Az étkezési búza aránya 50-60 százalék közötti lesz, szemben a 2016-os kevesebb, mint 40 százalékkal.

altMíg Vancsura József csak csekély mértékű áremelkedésről beszélt, Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója ennél jelentősebb mértékű, 10 százalékos drágulásról számolt be. A hazai felvásárlási árakat meghatározó párizsi gabonatőzsde, a MATIF árai az egy évvel ezelőtti szinthez képest 10 százalékkal magasabban vannak most. Ennek megfelelően a június elején jellemző, tonnánkénti 37-40 ezer forintos búzaárak is emelkedtek, és most már 44-45 ezer forintos jegyzések is vannak. Lakatos Zoltán a Gabonatermesztők Országos Szövetségének előrejelzésénél némileg kevesebb, 4,5-4,6 millió tonnás termésre számít. Az elmúlt időszak áremelkedése nyomán augusztusban emelni fogják a liszt árát a malmok, mintegy 5-10 százalékkal. Ez az áremelés végigmehet az egész termékpályán, és a kenyér, valamint a többi pékáru is drágulhat. A csupán a lisztáremelkedésből eredő fogyasztói többletkiadás ugyanakkor nem lesz nagymértékű, éves szinten és egy főre vetítve 600-1000 forintot jelent majd.

A pékek egyelőre nem foglalkoznak a lehetséges áremelés kérdésével - válaszolták a Világgazdaság kérdésére a Magyar Pékszövetségnél. A Magyar Pékszövetség álláspontja szerint a liszt nem is a legnagyobb költséghányad a sütőipari termékekben, ha magasabb lesz az ára, az nem feltétlenül jelenti a végtermék árának növelését. Ezen a helyzeten az sem változtat, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai a múlt hónapban életbe léptek, és több kenyérfajtánál szigorúbb előírásokat vezettek be, például bizonyos alapanyagok magasabb arányát, ami költségnövelő hatású. Az új szabályokat a jelentősebb vállalkozások már hónapok óta alkalmazzák, vagyis a most beharangozott lisztáremelés és az élelmiszerkönyvi változások okozta költségnövekedések a látszat ellenére sincsenek időben közel egymáshoz.

 
Webdesign: IRQ