Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 2 nap .
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com



Galéria

Szaklap

A Magyar Élelmiszerkönyv sütőipart érintő változásai
2017. Június 22. Csütörtök, 07:04

altA Magyar Élelmiszerkönyv I. kötetének nemzeti termékleírásokat tartalmazó kötelező előírásait a 85/2016. (XII. 19.) FM rendelet, sütőipari termékekről szóló 39. melléklete tartalmazza.  A korábbi szabályozásnak  megfelelő termékek a rendelet hatálybalépésétől számított hat hónapig előállíthatóak, és a minőség-megőrzési idejük vagy fogyaszthatósági idejük lejártáig forgalomba hozhatóak. Ez az átmeneti idő 2017. június 22-én járt le, ezért emlékeztetjük látogatóinkat azokra a linkekre, amelyek a sütőipari termékek hatósági előírásainak változásait tartalmazzák.

2014. március 9-én Megjelent a kézműves élelmiszereket részletesen szabályozó irányelv cím alatt tájékoztattuk látogatóinkat, mellékelve a 2014/01 számú Vidékfejlesztési Értesítőt. A Vidékfejlesztési Értesítő 2014/01 számában jelent meg a Magyar Élelmiszerkönyv 2-109 számú irányelve, a kézműves/kézmíves élelmiszerek általános jellemzőiről. A szabályozás többek között a kenyérfélékre is kiterjed. A kézműves vagy kézmíves jelöléssel ellátott, de az irányelvnek nem megfelelő élelmiszerek 2014. december 31. után nem hozhatók forgalomba „kézműves” vagy „kézmíves” jelöléssel.

2014. április 10-én Életbelépett a kézműves élelmiszerekről szóló Magyar Élelmiszerkönyvi irányelv cím alatt tájékoztattuk látogatóinkat, a kézműves élelmiszerek előállítását szabályozó irányelvről. Az irányelv célja olyan fizikai, kémiai és érzékszervi jellemzők, valamint előállítási technológiák meghatározása, amelyek egyértelműen megkülönböztetik a kézműves technológiával készült termékeket az ipari módszerekkel és méretekben előállítottaktól. Így a kézművességet elsősorban az előállítás módja és az ahhoz szükséges tudás és tapasztalat határozza meg.A kézműves vagy kézmíves jelöléssel ellátott, de az irányelvnek nem megfelelő élelmiszerek 2014. december 31-ig hozhatók forgalomba „kézműves” vagy „kézmíves” jelöléssel.

2016. szeptember 23-án A tepertőspogácsa végleg hagyományos különleges termék lett az unióban cím alatt tájékoztattuk látogatóinkat, és mellékeltük a Bizottság 1144/2013/EU (2013. november 13.) végrehajtási rendeletét valamint a Bizottság 1415/2016/EU (2016. augusztus 24.) végrehajtási rendeletét. Mivel a Tepertős pogácsa (HKT) az elnevezés fenntartásával került bejegyzésre, ezért kizárólag a termékleírásnak megfelelően elkészített termék viselheti a Tepertős pogácsa (HKT) elnevezést.  A Tepertős pogácsa néven forgalmazott termékek címkézésében  egy látómezőben kell megjeleníteni az uniós HKT szimbólumot. Az elnevezés kiegészíthető a „hagyományos különleges termék” vagy ennek HKT rövidítésével.

2016. szeptember 28-án Még egyszer a tepertőspogácsa uniós bejegyzésével összefüggő tennivalókról cím alatt tájékoztattuk látogatóinkat a „Tepertős pogácsa” hagyományos különleges termék elnevezés fenntartásának bejegyzésével kapcsolatban. Ha az elnevezést a gyártó fenntartja, akkor a szimbólum használata mellett bejelentési kötelezettség is fennáll. Ezek elmulasztása esetén a terméket át kell nevezni.

2016. december 13-án Érvénybe léptek az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló változások cím alatt tájékoztattuk látogatóinkat, mellékelve a 79/2016. (XII. 12.) FM rendeletet.  A Magyar Közlöny 2016/197 számában jelent meg a földművelésügyi miniszter 79/2016. (XII. 12.) FM rendelete az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról szóló egyes rendeletek módosításáról. A jogszabály 3. § (2) bekezdése szerint: ”A nem előrecsomagolt kenyerek minőség-megőrzési ideje a lejárati nap nevének feltüntetésével is megadható” 2017. április 1-jén lép hatályba. A rendeletnek meg nem felelő csomagolóeszközök és címkék a hatálybalépését követő hat hónapig használhatóak fel, és az ilyen jelöléssel ellátott termékek minőség-megőrzési idejük lejártáig hozhatók forgalomba.

2016. december 22-én Megjelent a Magyar Élelmiszerkönyv 1-3/16-1 számú előírása a sütőipari termékekről cím alatt tájékoztattuk látogatóinkat, mellékelve a 85/2016. (XII. 19.) FM rendeletet valamint annak 1.sz. mellékletét. A Magyar Közlöny 2016/208 számában jelent meg a földművelésügyi miniszter 85/2016. (XII. 19.) FM rendelete a Magyar Élelmiszerkönyv kötelező előírásairól szóló 152/2009. (XI. 12.) FVM rendelet módosításáról.

A 85/2016. (XII. 19.) FM rendelet 1. melléklete a Magyar Élelmiszerkönyvnek a sütőipari termékekről szóló1-3/16-1 számú előírását öt részben tartalmazza:

·         A rész: Általános rendelkezések

·         B rész: Termékcsoportok

·         C rész: Terméktípusok

·         D rész: Vizsgálati módszerek

·         E rész: Az előírás C részében szereplő kenyér terméktípusok csoportosítása a felhasznált liszttípusok szerint

Az előírások kiterjednek:

·         a kenyerek termékcsoportra és egyes termékeire,

·         a vizes tésztából készült péksütemények termékcsoportra és kiemelt termékeire,

·         .a tejes tésztából készült péksütemények termékcsoportra és kiemelt termékeire,

·         a dúsított tésztából készült péksütemények termékcsoportra és kiemelt termékeire,

·         a tojással dúsított tésztából készült finom pékáruk termékcsoportra,

·         az omlós tésztából készült finom pékáruk termékcsoportra és kiemelt termékeire

·         a leveles tésztából készült finom pékáruk termékcsoportra,

·         és meghatározzák a zsemlemorzsára vonatkozó követelményeket.

Az előírás nem terjed ki az eredet megjelölésként vagy földrajzi jelzésként oltalom alatt álló, valamint hagyományos különleges termékként bejegyzett sütőipari termékekre.

A linkek mellékletei korlátozás nélkül letölthetők!

 
Webdesign: IRQ