Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 1 nap .
  • guest_6317: Volt FSV-sek jelentkezzetek! betanna@gmail.com Mindenkit szeretettel várok. Van Messenger felületünk is: FSV Kollégák néven
  • guest_6317: Köszönöm a volt FSV dolgozók találkozójáról a hírek, események fülön feltett elképzelést és kérést. Köszönöm, ha a szervezéssel kapcsolatban régi kollégáim segítenek, megadják saját elérhetőségüket, vagy akéár azookét, akikkel kapcsolatban vannak. Akik eddig csatlakoztak, nagy örömmel vették a kezdeményezésünket. Már 200 kolléga neve, többnek e-mail cím
  • Bakospek: Dunavarsányban üzemképes 400 nem-es sütőüzem családi házzal eladó. Érd: 06703302737
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!



Galéria

Szaklap

OMÉK 2017
2017. Május 05. Péntek, 10:10

altA 78. Országos Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár 2017. szeptember 20-24-ig várja látogatóita Hungexpo Budapesti Vásárközpont és a Kincsem Park területén(1101 Budapest X. kerület, Albertirsai út 10.). Újdonság, hogy a rendezvényt szakmai nap előzi meg, ahol fórumok és üzletember találkozók várják a szakmabelieket. Az idei OMÉK keretében meghirdetésre került a Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerés, az Élelmiszer Díj és a 78. OMÉK NÉBIH Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díj. A díjak átadására valamennyi OMÉK díj esetében egyidejűleg, ünnepélyes keretek között kerül sor.

Az OMÉK Magyarország legnagyobb agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza. A magyar mezőgazdasági kiállítások története egészen a XIX. század elejéig nyúlik vissza. Elsőként talán a Széchényi István gróf szervezte, 1829-ben tartott „állatmutatást” tekinthetjük, majd az 1830-as években már rendszeressé váltak a kibővült kiállítások és vásárok. Az OMÉK 2017 elsődleges célja, hogy szakmai szempontból bemutassa a fejlett, hatékony, környezettudatos vállalkozásokra, családi gazdaságokra, kis- és őstermelőkre épülő mezőgazdaságot, és annak értékeit, eredményeit megismertesse a szakmával és a nagyközönséggel. A kiállítás, mint a mezőgazdaság és az élelmiszeripar seregszemléje, elsőrangú lehetőséget kínál a termelőknek, gyártóknak, hogy különböző kóstoltatásokkal és értékesítési lehetőségekkel egymásnak és a nagyközönségnek is bemutathassák termékeiket.

A kiállítás kistermelői koncepciója ezúttal nem Magyarország régióira épül, mint a 2015-ös rendezvényen, hanem a kistájakat jeleníti meg (pl. Őrség, Nyírség, Szigetköz, stb.), azok jellemző termékeit, ízeit, gasztronómiai kínálatát mutatja be. 2015. szeptember 22-én Megkezdődik az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár cím alatt kapott tájékoztatást a látogató a 2015. szeptember 23-27 között 77-ik alkalommal megrendezett Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárról.

Idén még hangsúlyosabban jelennek meg a határon túli termelők is az OMÉK-on, hiszen a határon túli magyarság mintegy 70 százaléka él vidéken, és ennek közel egyharmada részben vagy teljes egészében mezőgazdasági tevékenységet folytat. A 78. OMÉK-on ismét alkalom nyílik a bemutatkozásra a nagyközönség előtt illetve kapcsolatok kialakítására a szektor anyaországi szereplőivel. Az OMÉK mindenkinek szól, de 2017-ben hangsúlyos látogatói célcsoport lesz a főiskolai és egyetemi hallgatók köre, akik számára fórumokat, szemináriumokat szerveznek, míg a nagyközönség kikapcsolódását koncertek, műsorok, interaktív programok is szolgálják. A Civil téren alapítványok, szakmai szervezetek munkájáról tájékozódhatnak az érdeklődők. A gazdag programkínálatnak köszönhetően várhatóan százezres látogatósereg keresi fel a rendezvényt.

A vásárt szervező Agrármarketing Centrum a korábbiaknál hangsúlyosabb megjelenéssel készül az egészségtudatos élelmiszereket előállítók és fogyasztók számára. A HUNGEXPO G pavilonjának több száz négyzetméteres területén alakítják ki a biopiaccal körülölelt bioszigetet, ahol a biogazdálkodásban érintett hatóságok, tanúsító szervezetek, intézetek is bemutatkoznak. A biopiacon a kóstolás után meg is lehet vásárolni az ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó különleges élelmiszer termékeket.

Az idei OMÉK keretében meghirdetésre került a 78. OMÉK NÉBIH Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díj, amelyre 2017. május 31-ig lehet pályázni azon vállalkozásoknak, amelyek a bemutatott jó gyakorlatokkal a náluk keletkező élelmiszerhulladék mennyiségét eredményesen tudják csökkenteni úgy, hogy ez nem rontja számottevően a termelési hatékonyságukat, gazdálkodási mutatóikat. Bár a hulladékok másodlagos felhasználása (pl. biogáz, komposztálás, adományozás, állateledel) szintén fontos eszköz lehet egy vállalat fenntarthatósági célkitűzéseiben, jelen pályázati kiírás azonban kifejezetten az élelmiszerhulladékok keletkezésének megelőzésére összpontosító tevékenységekre vonatkozik.

A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a Magyarországon bejegyzett élelmiszer-előállító, vagy élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó vállalkozás az OMÉK-on kiállítóként jelenjen meg.

A pályázat terjedelme nem haladhatja meg a 15 oldalt (A4, Times New Roman 13).

A részletes pályázati kiírást mellékeljük, mellékletei a  http://www.omek2017.hu/omek-dijak/ weboldalról letölthetők. A pályázatot elektronikus úton „pdf” formátumban kell benyújtani. A pályázó a pályázatban bemutatott termékkel/szolgáltatással/rendszerrel/technológiával az „OMÉK Díj” pályázataiban csak egy kategóriában pályázhat. A pályázatokat elbíráló bizottság a benyújtott pályázattal kapcsolatban fenntartja a jogot az egyes díjazási kategóriák közötti átsorolásra.

A kitöltött pályázati űrlapot nyomtatott formában (2 példányban) és elektronikusan kell benyújtani a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.   elektronikus levélcímre

Az idei OMÉK keretében meghirdetésre került a Hagyomány és Innováció Díj az Agrárgazdaságban elismerés (HIDA), amelyre 2017. június 30-ig lehet pályázni azon vállalkozásoknak, akik a múlt élelmiszer-hagyományait felhasználva, a mai kor technológiai vívmányainak alkalmazásával vagy továbbfejlesztésével, a mai kor igényeinek megfelelő terméket állítanak elő hagyományos alapanyagból. A pályázaton olyan hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékekkel és élelmiszerekkel lehet részt venni, amelynek gyártástechnológiája innovatív megoldást tartalmaz, és előállításának legalább egy eleme az ökológiai/fenntartható fejlődés érdekét szolgálja. A pályázat célja a hagyományos és tájjellegű termékek fogyasztói ismertségének növelése és innovatív fejlesztésének elismerése a Hagyományok – Ízek - Régiók program keretében. A pályázaton való részvétel feltétele, hogy a pályázó az OMÉK-on kiállítóként jelenjen meg egyénileg, vagy csoportban.

A részletes pályázati kiírást mellékeljük, mellékletei (jelentkezési lap, termékleírás minta) http://www.omek2017.hu/omek-dijak/ weboldalról letölthetők. A kitöltött pályázati űrlapot nyomtatott formában (2 példányban) és elektronikusan kell benyújtani a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. elektronikus levélcímre. A pályázati anyagokat postán, ajánlott küldeményként az alábbi címre kell eljutatni: Földművelésügyi Minisztérium - Eredetvédelemért felelős Helyettes Államtitkárság, 1055 Bp. Kossuth tér 11.  78. szoba, Pf.: 1860 Budapest
A borítékra rá kell írni: HIDA pályázat (2017).

Az idei OMÉK keretében meghirdetésre került az Élelmiszer Díj amelyre 2017. június 26. 15 óráig három kategóriában lehet pályázni:

·         Kistermelő, vagy mikrovállalkozás terméke (Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10 fő alatt van.)

·         Kisvállalkozás által előállított termék (Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 10-50 fő között van)

·         Közepes-és nagyvállalkozás által előállított termék (Az élelmiszer-feldolgozásban foglalkoztatottak tényleges létszáma 50 fő felett van).

A részletes pályázati kiírást mellékeljük, további információ az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. email címen kérhető. A pályázat benyújtásakor a pályázónak jeleznie kell, hogy a foglalkoztatottak létszáma alapján melyik kategóriába sorolható a vállalkozása. A kategóriákon belül egy pályázó (a 78. OMÉK-on kiállító személy vagy vállalkozás) maximum három, kiállított feldolgozott élelmiszer termékével vagy közvetlen fogyasztásra szánt termékével pályázhat. A termékek előállítása Magyarország területén történjen. Minden termék esetén külön pályázatot kell benyújtani, azokat összevonni nem lehet.

A pályázat és termékminták benyújtásának helye: Földművelésügyi Minisztérium Élelmiszer-feldolgozási Főosztály, 1055 Bp. Kossuth tér 11. 375. számú iroda.

Mellékeljük a részletes pályázati kiírásokat.

 

 
Webdesign: IRQ