Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 2 hónap, 2 hét .
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com
  • csabap: Válasz guest 9250-nek: a nagyobb kiőrlésű fajtáknál alkalmazott eljárás a lisztes szórás. Ezen kenyerek héja összefüggőbb, nem cserepes. A fehér kenyérnél függ a technológiai művelettől(kézi, gépies)
  • marcsi: Élelmiszertechnológus végzettséggel és pék-cukrász végzettséggel állást keresek Budapsten. + 36 30 676 285 vagy e- mail: tatarmaria2@gmail.com
  • liszteszsák952: használt lisztes zsákokra lenneszükségem telefon:202324684
  • guest_2022: Budaörsi munkahelyre keresünk molnár vagy pék szakmunkást lisztkeveréshez. További infók: info@kenyersutes.hu



Galéria

Szaklap

Az Európai Parlament módosítja az Élelmiszerlánc hatósági felügyeletéről szóló uniós jogszabályokat
2017. Március 18. Szombat, 11:38

alt2017. március 15-én az élelmiszer-ellenőrzések átfogó, uniós rendszerének szigorítását lehetővé tevő új szabályozást szavaztak meg az Európai Parlament képviselői strasbourgi plenáris ülésen. A közelmúlt hamisítási botrányai arra mutattak rá, hogy a hatóságoknak hatékonyabb eszközökkel kell ellenőrizni az élelmiszerlánc összes tagját. Elfogadta az Európai Parlament az Élelmiszerlánc hatósági felügyeletéről szóló uniós jogszabályok módosításait, amellyel így gyakorlatilag véget ért az évek óta tartó jogalkotási folyamat az Európai Bizottság, a Tanács és a Parlament között.

Az elsősorban a tagállami hatóságoknak szól új rendelet több ponton is szigorúbb előírásokat fogalmaz meg. Átfogó és hatékony ellenőrzést ígér az élelmiszerek és takarmányok, az állatorvosi és növény-egészségügyi követelmények, valamint a biotermékek és földrajzi védettséget élvező termékek ellenőrzési rendszerére, továbbá be nem jelentett ellenőrzéseket ír elő az élelmiszeripar minden szektorában. Hatékonyabb fellépést garantál a csalások és megtévesztő gyakorlatok ellen, valamint szigorúbb szabályokat szorgalmaz a harmadik országokból érkező termékek importja esetében.

Az új rendelet 16 korábbi vonatkozó jogszabályt konszolidál egyetlen szövegbe és gyorsabb vészhelyzeti reagálást (A RASFF, TRACES és Europhyt rendszereket egy új gyűjtő rendszerbe integrálja, az IMSOC-ba) tesz lehetővé. A hatálybalépés után az alkalmazás három lépcsőben történik meg:

·         A hatálybalépéstől számított egy éven belül az európai referencialaborokra valamint az állatjóléti központokra vonatkozó részeket kell majd alkalmazni.

·         2019. december 14-től kell majd alkalmazni a rendeletben foglaltak zömét.

·         A hatálybalépéstől számított hatodik évtől lépnének életbe az importot érintő változtatások, valamint a szermaradványokra vonatkozó előírások.

A megszavazott új szabályok az ételek jobb nyomon követhetőségét, a hamisítás visszaszorítását és a fogyasztói bizalom helyreállítását célozzák. Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa közötti megállapodás eredményeit rögzítő szabályozás szigorúbb szabályokat szorgalmaz a harmadik országokból érkező termékek importjánál.

Mellékeljük azélelmiszer- és takarmányjog, valamint az állat-egészségügyi és állatjóléti, a növény-egészségügyi, a növényi szaporítóanyagokra és a növényvédő szerekre vonatkozó szabályokról szóló  P7_TA (2014)0380 szabály első olvasatának magyar fordítását.

 
Webdesign: IRQ