Keresés

Üzenőfal

Utolsó üzenet: 1 hét, 2 nap .
  • gyurcsi30: Fagyasztott pékáruk fóleg a leveles termékek fejlesztésében is nagy tapasztalattal rendelkezem.Keressenek bátran.+36306531320
  • gyurcsi30: Pékségeknek új tsvájci ill. ausztriai termékeket mutatnék a hejszinen telepiteném is teljes technológiával és folyamatos támogatással.+3630653120 gyurcsi30@freemail.hu
  • guest_2925: Kézműves édesipari műhely, bérgyártást vállal. 06-20 582 0128
  • guest_8050: Van valami betoltendő muka lehetöség
  • guest_5858: kösz csabap gépkönyv ügyben
  • Pataki Zoltan: Nemetorszagba pekmestelevelerl rendelkezö munkavallalot keresünk, teljes munkaidös nemet bejelentessel. jelentkezni a patakizoltan70@gmail.com e-mail cimre
  • csabap: Sütőipari gépek-dinasztia kiadó.Itt nézd meg!
  • csabap: Sütőipari gépek- dinasztia kiadó. Itt nézd meg!
  • guest_2081: gépkönyvet keresek rotációs kiflisodróhoz!
  • HORVATH A: Végleges csótányirtás garanciával, egyetlen színtelen, szagtalan kezeléssel, 14 sütőipari üzem referenciájával. Nem igaz, hogy nem kiirtható! Van megoldásunk. Komplett HACCP/IFS dokumentációval, hazai KFT. További infó: csotanykommando.hu, 70/666-44-77.
  • Kovács Zsolt: Egy bizonyos kenyérféleség üzemi előállítását célzó technológia leírás magyarról németre való precíz fordítását vállalja valaki? zsoltkovacs113@gmail.com
  • f_n_adrienn_whc: Kedves Tagok! Gyártástechnológus és telepvezető helyettes pozícióba keresek kollégát sütőipari ügyfelemhez. Részletek végett elérhetőség: +36306982464; franknagy.adrienn@whc.hu. A munkakörökről: http://goo.gl/oc7nqo és http://goo.gl/F4DLso oldalakon.
  • guest_5799: hali
  • Mattom: Cukrászati gyártó, minőségi, házi jellegű, kimért egyedi termékekkel viszonteladókat keres. Elsősorban Jász Nagykun Szolnok Megyéből. Érd: 06309925119
  • guest_7962: Nagy Zsuzsannak : Fel tettem
  • Nagy Zsuzsánna: Remek válasz az Index cikkére. Ezt kitehetnéd András a Facebookra is.
  • guest_9180: Pékségeknek segitek új termékek pl. burek előállitásában, pékek betanitásában, gyártmánylapok, anyagszükséglet elkészitésében, valamint nyomonkövetés, raktárkészlet lekisérésésére szükséges táblázatok kidolgozása. Új tehnológiák bevezetése. Elérhetőségem esterpetrovic@gmail.com vagy +381 63 8574535
  • guest_9180: Pékségekben uj termékek mint pl a burek megtanitom a tehnologiai folyamatot ,a termék elkészitését, anyagszükségletet,gyártmánylapot,a nyomonkövetéshez szükséges adatok renszerezését, raktárkövetést, uj termékek betanitását, folyamatos tehnol
  • guest_2709: Adel nevű felhasználónak: a felülírt címre nem lehetett küldeni. Itt az én elérhetőségem: chubby80@upcmail.hu várom válaszát deutsche backer
  • guest_3222: karlbeer@karlbeer.kom kérem hivjon a munkával kapcsoladban 0630 4150062
  • guest_3222: BESZÁLLITANÁNK 1 T ZÁRT DOBOZOS JÁRMÜVEL SANJUAN KFT .0630 4150062
  • guest_7593: Jelenlegi is működő kisüzemi pékség részére keresek olyan beszállítót, aki az alapanyagok beszállítása mellett a technológiák kialakításában is segítséget tud nyújtani. A tsandard termékek mellett egy prémium termékcsalád bevezetése is cél. Kapcsolatfelvétel: karlbeer@karlbeer.com Üdvözlettel, Karl Ákos
  • Adel_euJOBS: Németországba keresünk szakmai tapasztalattal rendelkező pékeket és cukrászokat. További kérdésekkel kérlek forduljanak hozzám az adel.orosz@eujobs.hu e-mail címen. Üdvözlettel: Orosz Adél
  • átlagvásÃ: Szombathely, Szűrcsapó u. 23. Zalaco üzlet 24-én karácsonykor 11:20-kor. Értem én, hogy nagyon kevés bérért vannak alkalmazva az eladók, és nem érdekeltek az értékesítésben, mert azt a kevés pénzt így is-úgy is hazaviszik ha végigbeszélgetik a napot akkor is, de a Zalaco megengedheti azt magának, hogy az eladó kinevesse gúnyosan a vevőt, aki beiglit akar venni (urambocs
  • guest_2627: Üdvözlöm! A guest 9222 kérdése csabap nevű felhasználótól. Békés megye
  • guest_9222: Helyileg hol?
  • guest_2627: Élelmiszertechnológus végzettségű, sütőüzemi tapasztalatú. Pályázati tanácsadással foglalkoztam. Képesítés: sütő szak, bérügyintéző. Tevékenység: pékség, biztosítás. Várom érdeklődését!
  • csupi000: Na meg hogy itt ebben az országban nem becsülik meg a munkánkat ,szinte éj bérért dolgoztatják a minden napi kenyérsütőket .Mikoe kemény fizikai munkát végeznek ,ami könyített lett.Nem panaszkodom de a szakmai tapasztalatban szerzett tudást jobban meg kellene becsülni mint azt amit az iskolában szereztek emberek..
  • csupi000: kedves pékek és nem pékek.Ezuton szeretném közölni azt a tényt hogy a pékek teljesen el lettek feledve sajnos.
  • Brigi: Biológus (szakirány:molekuláris biológus) végzettséggel keresek munkát leginkább Debrecenben. Elérhetőségem: bugrai9005@gmail.com



Galéria

Szaklap

In memoriam Gömörei József
2017. Január 31. Kedd, 17:56

altMély fájdalommal tudatjuk, hogy Gömörei József a Magyar Pékek Ipartestületének tiszteletbeli elnöke, a budafoki Promontor Borlovagrend tagja 2017. január 26-án, 72 éves korában hosszú, súlyos betegség után eltávozott.

altMegint elment egy igazi PÉK! 

Gömörei József 1945-ben született, és egész életpályája a sütőiparral kapcsolódott össze. A SÜTŐIPAROSOK, PÉKEK 2008/4 számában, „Pékgenerációk - A Gömörei család története” címen örökítettük meg a család küzdelmes, de szép polgári életét, ahol Gömörei József vallott munkás életéről, a szakmáról alkotott véleményéről. A vallomás aranyfedezete az a tény volt, hogy számos pályatársával azonosan már gyerekként módja volt a szakmát megismerni, mert a pék édesapa ahhoz ragaszkodott, hogy a fiú végezze el a technikumot, és nyaranta kispékségekben lesse el öreg szaktársaitól a pékszakma fortélyait. Később már a Budaörsi Kenyérgyárba járt gyakorlatokra, ahol megtanulta a kenyérgyárak működtetését is. Ezeket a korai tapasztalatokat hasznosította évtizedekig.

Gömörei József 1963-ban  fejezte be  technikumi tanulmányait, az Élelmiszeripari Technikum sütő és édesipari tagozatán. Ifjú technikusként nem csak a szakismereteket hozta a középiskolából, hanem a feleségét is. Pályafutása egy Diósdi pékségben kezdődött ahol technikusi végzettséggel, dagasztóként dolgozott. 1967-ben megszületett első fiúgyermekük - ifjabb Gömörei József- és a Dunaharaszti Sütőipari Vállalatnál technológusként vett részt a termelés nagyüzemekbe koncentrálásával járó első nagy szervezési hullámban. Technológiai osztályvezetőként továbblépett és 1974-ben átment a Fővárosi Sütőipari Vállalathoz, ahol először váltó telepvezetőként, majd a szakma az első komolyan automatizált süteményes üzemének - az óbudai San Marco utcai süteményes üzem zsemle-kifli vonalának- beüzemelését irányította.

1979-ben „átigazolt” a pestlőrinci Szabadság MGTSZ- hez, egy akkor még csak épülő tsz-pékség okán. Ez a lépés a szakmai ismereteken túl, egy újabb iskola volt, az önálló vállalkozás lehetőségeinek, korlátainak, buktatóinak megismerésére. 1984-ig a szövetkezeti pékség irányítása minden téren megfelelt a saját maga elé tűzött szakmai elvárásoknak, azonban a sors adta lehetőség megint közbe szólt, egy nála fiatalabb sütőipari gépész végzettségű, közelben lakó barát képében.  Kertész György,- aki egyébként szintén pékdinasztia leszármazottja – és egy kőműves mester elhatározta, hogy pékséget csinálnak, amihez 1985-ben megkaptak egy romos épületet, amit helyrepofoztak.

Így indult be a „maszekvilág”.1992-ben 49 pék megalapította az IPOSZ kőbányai Tárogató úti székházában a Magyar Pékek Ipartestületét, ami kezdetben inkább volt egy szakmai-baráti társaság, mint egy komoly érdekérvényesítő szervezet. Akkoriban még az adott szónak nagyobb becsülete volt, mint ma egy írásban rögzített részletes szerződésnek. Ez az etikai parancs érvényes volt vevő és szállító, munkaadó és munkavállaló között.

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alapításában szintén tevékeny szerepe volt, képviselve a kézműves vállalkozásokat. Itt elsősorban a szakképzéssel, annak jobbításával foglalkozott, részt vett a pék-cukrász szakoktatás kialakításában.

Gömörei Józsefet még a szövetséggé alakulás előtt tiszteletbeli elnöknek választotta az iparosság, hiszen szakmai tekintélye, évtizedekben mérhető kapcsolatrendszere elvitathatatlan.

 Drága Jóska, mindig hiányozni fogsz, a szaktársaknak, pályatársaknak, barátoknak és mindazoknak, akikkel hosszú, szép munkás életed során kapcsolatba kerültél! A péktársadalom osztozik a család megrendülésében és gyászában.

dr Oláh András

 
Webdesign: IRQ